15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Watch 3 Pro hands-on Review: «Coolest, smartest… strongest »!

    Η παρουσία της Huawei στα wearables το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν σας κρύβουμε ότι έχει πραγματικά γιγαντωθεί… Smartwatches, bands και fitness trackers την καθιστούν μία από τις top εταιρείες hardware στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία. Ειδικότερα, στα smartwatches κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ομολογουμένως τεράστια δυναμική της κινεζικής εταιρείας, καθώς όλα τα μοντέλα της πραγματικά αποτελούν μικρά τεχνολογικά κομψοτεχνήματα που αποτελούν high-tech «στολίδια» στον καρπό του χρήστη τους. Η Huawei Watch Series 3 έρχεται με δυναμισμό  για να συνεχίσει αυτή την εξαιρετική παράδοση, με τις δύο ναυαρχίδες Watch 3 Pro και Watch 3 να αλλάζουν για πάντα όλα όσα γνωρίζαμε για την high-end και premium κατηγορία στα smartwatches. Όμως για πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Pro μοντέλο, το οποίο όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το hands-on review,  αν μη τι άλλο σχεδιάστηκε για να… ξεχωρίζει! 

    Design που μαγνητίζει τα βλέμματα…

    Το Huawei Watch 3 Pro με το που θα το βγάλετε από τη συσκευασία του δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβετε τον premium αέρα που απορρέει από τις σχεδιαστικές γραμμές του. Φινετσάτο και τολμηρό, με άκρως ποιοτικά υλικά, το Watch 3 Pro πρόκειται για μια πρόταση που λατρεύεις να φοράς διαρκώς στον καρπό σου και να μην το αποχωρίζεσαι ποτέ. Το 3D κυρτό γυαλί δένει άψογα με το ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ το τιτάνιο και το κεραμικό υλικό που πλαισιώνει το σώμα του Watch 3 Pro χαρίζει μια συναρπαστική αίσθηση που φλερτάρει με το elegant και συγχρόνως το περιπετειώδες. Κάθε εκατοστό του Watch 3 Pro έχει μελετηθεί και προσεχθεί με τέτοιο τρόπο που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα του design και της αντοχής το Pro μοντέλο της σειράς Watch 3 παίρνει… άριστα!

    Η οθόνη OLED στις 1.43 ίντσες (466×466 pixels με 326PPI) διακρίνεται για το εξαιρετικά μικρό περίγραμμα, χαρίζοντας μια εκπληκτική ποιότητα απεικόνισης των δεδομένων που μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά κορυφαία. Ένα από τα ατού της εκπληκτικής οθόνης είναι ότι μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα το προβαλλόμενου αποτελέσματος, ενώ τα κινούμενα Watch Faces που διακρίνονται για τον «ολοζώντανο» χαρακτήρα τους αποτελούν το… κερασάκι στην τούρτα. Παράλληλα, από σχεδιαστικής απόψεως δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την απόφαση της κινεζικής εταιρείας να προσθέσει μια σούπερ βολική περιστρεφόμενη  ψηφιακή κορώνα. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το digital crown του Huawei Watch 3 Pro δύναται να προσφέρει μια εξαιρετικά smooth εμπειρία χρήσης και χειρισμού των διάφορων menus και των διαθέσιμων επιλογών του ρολογιού.

    To δε βάρος του είναι… απειροελάχιστο, καθώς «ζυγίζει» μόλις 64 γραμμάρια (χωρίς την ύπαρξη strap), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το φοράτε 24/7, χωρίς να αισθάνεστε την παραμικρή «κόπωση». Η άνεση και ο υψηλός βαθμός ευχρηστίας, αλλά και η τεράστια ευκολία στη χρήση που παρέχει στο χρήστη του, το καθιστούν ένα ακόμη ποιοτικό μικρό tech κομψοτέχνημα που συνδυάζει τα ισορροπημένα premium looks με το υψηλό performance και την μοναδική εμπειρία χειρισμού.

    Λειτουργίες… έτη φωτός μπροστά!

    Αν και η εξωτερική εμφάνιση σε ένα wearable προϊόν είναι αυτή που μπορεί να κερδίσει αρχικά τη προσοχή του user, ωστόσο το παντοτινό ενδιαφέρον μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσω των εξελιγμένων λειτουργιών του. Και πράγματι το Huawei Watch 3 Pro δεν είναι μόνο όμορφο στο μάτι, αλλά παράλληλα προσφέρει δυνατότητες και λειτουργίες που είναι έτη φωτός μπροστά και αποδεικνύουν το πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί τα smartwatches (και σίγουρα η Huawei έχει βάλει το χεράκι της αρκετά σε αυτή την εξελικτική πορεία). Συγκεκριμένα, το high-end smartwatch της Huawei επιτρέπει τη χρήση eSIM για κλήσεις από το ίδιο το ρολόι, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά μπορεί να υπάρξει ένας αριθμούς τηλεφώνου για δύο συσκευές, με το Watch 3 Pro και το Watch 3 να επιτρέπουν ανεξάρτητες κλήσεις χωρίς να χρειάζεται το smartphone σας. Αυτό από μόνο του πρόκειται για ένα ομολογουμένως εξαιρετικά χρήσιμο feature, το οποίο φέρνει στο επίκεντρο τη το ίδιο το smartwatch ως μια συσκευή που μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και με αυτόνομο τρόπο και όχι απλώς ως ένα «βοηθητικό» και «συμπληρωματικό» wearable gadget.

    Παράλληλα, ένα από τα πιο επαναστατικά features (το οποίο και το συναντούμε για πρώτη φορά) είναι ότι το Watch 3 Pro δύναται να παρακολουθήσει την θερμοκρασία του δέρματος και έτσι να υπολογίσει τις αλλαγές της θερμοκρασίας στο σώμα μας. Αν και δεν «συμπεριφέρεται» ακριβώς όπως ένα θερμόμετρο σώματος, ένας έξυπνος αισθητήρας μπορεί να αντιληφθεί τη θερμοκρασία στο δέρμα και στη συνέχεια κάνοντας χρήση μιας σειράς εξελιγμένων αλγορίθμων να υπολογίσει την ακριβή θερμοκρασία του σώματος. Και επειδή καλά τα Premium looks όμως ένα smartwatch σήμερα είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό τεχνολογικό αξεσουάρ, το Watch 3 Pro δύναται να ανιχνεύσει την πτώση του χρήστη του και να ενεργοποιήσει μια SOS λειτουργία εκτάκτου ανάγκης. Η εν λόγω λειτουργία κυριολεκτικά σώνει ζωές, καθώς μια αποθηκευμένη επαφή, η οποία έχει τον χαρακτήρα της έκτακτης ανάγκης μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα και έτσι ένα κοντινό άτομο σας, να σπεύσει σε άμεση βοήθεια.

    Και φυσικά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το Watch 3 Pro θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος σύμβουλος υγείας και συνεχούς 24/7 καταγραφής όλων των ζωτικών λειτουργιών σας. Υποστηρίζοντας  το εξελιγμένο TruSeen 4.5+ δύναται να αναλύσει και να παρακολουθήσει  τον καρδιακό ρυθμό σας, ενώ επιπλέον μπορεί να καταγράψει τα επίπεδα του οξυγόνου SpO2 στο αίμα σας. Με 100+ διαφορετικά προγράμματα προπόνησης και άσκησης (19 επαγγελματικές λειτουργίες, για αθλήματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και 85 προσαρμοσμένες λειτουργίες, με αυτόματη ανίχνευση άσκησης για τους 6 πιο συνηθισμένους τύπους προπόνησης), δυνατότητες της λειτουργίας του ύπνου σας, αλλά και μέτρηση των επιπέδων stress, το Watch 3 Pro μεταμορφώνεται εύκολα σε ένα πραγματικό tech «υπερόπλο» που θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε έναν πιο fit και active τρόπο ζωής, δίνοντας σας τη δυνατότητα για τον πλήρη εποπτικό έλεγχο της υγείας σας.

    To Watch 3 Pro της Huawei αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο πλούσια smartwatches της αγοράς σε διαθέσιμα features. Ωστόσο, το σχεδιαστικό team της Huawei γνωρίζοντας ότι σε πολλά αντίστοιχα προϊόντα, η «αχίλλειος πτέρνα» τους δεν είναι άλλη από την αυτονομία, προχώρησε στην βελτιστοποίηση της αυτονομίας που χαρίζει το Watch 3 Pro και Watch 3. Ειδικότερα, η αρχιτεκτονική dual chipset, η οποία βασίζεται σε έναν έξυπνο αλγόριθμο εξοικονόμησης ενέργειας χαρίζει στο τυπικό smart mode περίπου 5 μέρες αυτονομίας, ενώ με το ultra-long battery life mode ενεργοποιημένο το Watch 3 Pro μπορεί να «αντέξει» μακριά από τον φορτιστή του ακόμη και… 21 ολόκληρες μέρες!

    Ολοκληρώνοντας, αξίζει να προσθέσουμε ότι το Watch 3 Pro της Huawei διαθέτει 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ υποστηρίζει  Bluetooth 5.2, NFC, GPS (Beidou, GLONASS και Galileo), wireless και reverse charging, ενώ είναι συμβατό με όλα τα smartphones που διαθέτουν έκδοση Android 6.0 ή μεταγενέστερη και έκδοση iOS 9.0 ή μεταγενέστερη. Τέλος, δύναται να αντέξει την επαφή με το νερό και διαθέτει αδιαβροχοποίηση στις 5 ATM, ενώ υποστηρίζει δεκάδες εφαρμογές από το Huawei App Gallery και μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό δεκάδες διαφορετικά Watch faces (υπάρχουν 30 διαφορετικά Pre-installed, ενώ επιπλέον υποστηρίζεται η δυνατότητα για να δημιουργήσετε το δικό σας κινούμενο Watch Face).

    Harmony and wellness… redefined!

    Χωρίς αμφιβολία, το Huawei Watch 3 Pro διαθέτει όλα εκείνα τα features που ονειρεύεται ακόμη και ο πιο απαιτητικός high-end user. Το HarmonyOS 2.0 που αποτελεί το λειτουργικό του σύστημα δείχνει φανταστικό (αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Huawei όχι μόνο έχει παρόν αλλά και μέλλον), το εξωτερικό sleek και premium design μαζί με το ευκρινές display μαγνητίζουν το βλέμμα, ενώ το πλήθος των εξελιγμένων features και η εντυπωσιακή αυτονομία το κατατάσσουν εύκολα στην κορυφή της κατηγορίας του. To Watch 3 Pro στοιχίζει 499 ευρώ και μπορεί το προαναφερθέν ποσό να σας φανεί κάπως υψηλό, όμως υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με το πανίσχυρο smartwatch της Huawei στον καρπό σας, που πραγματικά αξίζει κάθε cent που θα δαπανήσετε για την αγορά του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Όχι πάντως παιδιά σας παραδέχομαι. Από όλα τα πληρωμένα άρθρα που γράφτηκαν για το Huawei Watch 3 από tech, news και sports websites εσεις έχετε γράψει το καλύτερο.

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles