26.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
More

    Huawei Watch Fit 3 Hands-On Review: «Fair and square»!

    Η σχέση των wearables με την Huawei, εδώ και καιρό βρίσκεται στα καλύτερα τους, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας δείχνει αξιοσημείωτη «τόλμη» στα προϊόντα του, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να πρωταγωνιστούν και να οδηγούν τις εξελίξεις. Λανσάροντας λύσεις που απευθύνονται σε κάθε… «πορτοφόλι» και καλύπτοντας από τους novice μέχρι τους πιο… «power users», η Huawei δεν σταματάει να επενδύει στην αναβάθμιση των wearables της! Έχοντας άλλωστε πάντοτε στο επίκεντρο τον χρήστη και τις πραγματικές ανάγκες του, τα wearables που φέρουν την υπογραφή της Huawei δεν σταματούν στιγμή να εξελίσσονται. Αυτός είναι και ο «αέρας» που διέπει τον σχεδιασμό του Watch Fit 3, του νέου entry στη δημοφιλή σειρά, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος wellness companion! Για να δούμε όμως και αναλυτικά τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το νέο smartwatch, το οποίο θέλει να μας βάλει να κινηθούμε σε μια πιο… τετράγωνη λογική!

    Τετράγωνη γοητεία!

    Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το Watch Fit 3 με το που το βγάλετε από τη συσκευασία του είναι ότι πρόκειται για ένα προϊόν που βγάζει έναν αέρα νεανικότητας και trendy μινιμαλιστικής αισθητικής. Το μοντέρνο και συγχρόνως τολμηρό τετράγωνο design του βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι το μεγάλο του ατού, καθώς το τετραγωνισμένο καντράν δίνει ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης και προβολή του περιεχομένου. Άλλωστε, σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από ρολόγια με κυκλικό καντράν, αν μη τι άλλο το Huawei Watch Fit 3 αποτελεί μια «ευχάριστη αλλαγή». Με τη σχεδιαστική του γλώσσα να παραπέμπει σε έναν συνδυασμό τεχνολογίας και στυλ, το νέο μέλος της οικογένειας των Fit δεν θα μπορούσε παρά να έχει δημιουργηθεί με τα πιο ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής, αποτελώντας ένα ακόμη μικρό τεχνολογικό sophisticated κομψοτέχνημα, το οποίο φέρει την υπογραφή της Huawei. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να προσθέσουμε ότι το Watch Fit 3 είναι αδιάβροχο (πίεση στις 5ATM και 50 μέτρα βάθος).

    To Watch Fit 3 διαθέτει ένα ultra-slim body στα 9.9mm (ο προκάτοχος του έπαιζε στα 10.8mm), ενώ είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, καθώς το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 26 γραμμάρια (χωρίς το strap). Το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό είναι η αίσθηση που αφήνει στον καρπό, καθώς δεν σας κρύβουμε ότι χαίρεσαι να το φοράς και δεν θες με τίποτα να το αποχωριστείς! Παρατηρώντας τον σχεδιασμό του πιο προσεκτικά, σίγουρα το βλέμμα πέφτει στο σημείο που ενώνουν τα straps, τα οποία έχοντας μια λογική «press-to-release» αποτελούν δύο μικρές υποδοχές που τα straps εισέρχονται σε αυτές με χαρακτηριστική ευκολία. Και μιας και αναφερθήκαμε στα διάφορα straps, εδώ η Huawei έχει ετοιμάσει πολλές διαφορετικές προτάσεις καλύπτοντας όλα τα χρώματα και όλες τις διαθέσεις (θα βρείτε εκτός από το κλασικό πλαστικό strap με διαφορετικό χρώμα, από γκρι νάιλον ζακάρ ύφασμα μέχρι το μαλακό δερμάτινο λουράκι).

    Επιλέγοντας ένα digital crown (περιστρεφόμενη κορώνα) για τον εύκολο χειρισμό μαζί με ένα main menu button που βρίσκεται στην ίδια πλευρά, το Watch Fit 3 εξασφαλίζει εντυπωσιακή ευκολία στη χρήση. Στη δε κάτω επιφάνεια του εκτός από τους αισθητήρες που μετρούν τα βιομετρικά δεδομένα, υπάρχουν δύο pins στα οποία «κουμπώνει» μαγνητικά ο φορτιστής που συνοδεύει τη συσκευή. Εξυπακούεται βέβαια ότι σε ένα smartwatch η οθόνη είναι πολλές φορές το Α και το Ω της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει!

    Ειδικότερα, η Huawei έχει επιλέξει για το Watch Fit 3 ένα AMOLED 2.5D display, με διαγώνιο στις 1.82 ίντσες, το οποίο βγάζει ανάλυση στα 480 x 408 pixels, με την πυκνότητα των pixels να φτάνει τα 347ppi. Με aspect ratio στα 1.18:1 και με ένα screen-to-body ratio που φτάνει στο 77.43%, το Watch Fit 3 προσφέρει ένα αρκετά ευανάγνωστο αποτέλεσμα, το οποίο συγχρόνως εξαιρετικά φωτεινό (με τα brightness levels του ρολογιού να αγγίζουν τα 1.500 nits). Αναμφίβολα, η οθόνη παραμένει φωτεινή και crystal-clear κάτω από οποιοδήποτε σενάριο, ενώ δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στο γεγονός ότι διαθέτει φανταστική απόκριση, με όλες τις λειτουργίες να ανοίγουν smooth και γρήγορα (εδώ το refresh rate στα 60Hz βάζει το χεράκι του).

    Monitoring… επιστημονικού επιπέδου!

    Μπορεί το Watch Fit 3 να συγκαταλέγεται στην «μεσαία» (και πιο οικονομικά προσιτή) γκάμα της Huawei, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι φορτωμένο με μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες. Απαντώντας για μια ακόμη φορά πετυχημένα στο ερώτημα κατά πόσο το… «καλό μπορεί να γίνει καλύτερο;», η Huawei φρόντισε στο να πρoικίσει το Watch Fit 3 με μια σειρά από state of the art λειτουργίες και ειδικά modes που αδιαμφισβήτητα προσθέτουν μια πι επιστημονική προσέγγιση στη διαδικασία του monitor. Συγκεκριμένα, όλες οι μετρήσεις διακρίνονται για την μοναδική ακρίβεια και την έμφαση που δίνουν στη λεπτομέρεια και για αυτό για μια ακόμη φορά δεν μπορούμε παρά να εκθειάσουμε την Huawei για το πόσο έχει αναπτύξει τις δυνατότητες ενός ακόμη εξελιγμένου wearable προϊόντος της.

    Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις του Huawei Watch Fit 3 είναι η upgraded λειτουργία: TruSleep 4.0, το οποίο κάνει focus στην φύση του ύπνου, εξετάζοντας τα διάφορα patters ύπνου με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, συνδυάζοντας πολλαπλούς παράγοντες όπως είναι η διάρκεια, η φύση του ύπνου και η ποιότητα της αναπνοής. Παράλληλα, η νέα λειτουργία Sleep Breathing Awareness επιτρέπει στους χρήστες να κοιμούνται με μεγαλύτερη ηρεμία, ενώ το Watch Fit 3 μπορεί να ξεχωρίσει το πότε παίρνετε έναν υπνάκο και το πότε κοιμάστε κανονικά, ενώ καταγράφει και τις περιπτώσεις υπνικής άπνοιας. Πέραν του TruSleep 4.0, στο νέο μέλος της οικογένειας Fit περιλαμβάνεται και ο αλγόριθμος TruSeen™ 5.5, ο οποίος βελτιώνει την ακρίβεια παρακολούθησης του καρδιακού παλμού και των επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα, με το ρολόι να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα readings που του «δίνει» ο οργανισμός.

    Την τριπλέτα των αναβαθμισμένων συμπληρώνει η εφαρμογή: Stay Fit, η οποία κάνει focus στην ισορροπημένη διατροφή. Μετρώντας με τρομερή ακρίβεια την πρόσληψη και κατανάλωση θερμίδων, το ρολόι αναλύει πλήρως το διατροφικό πρόγραμμα του χρήστη του, εξασφαλίζοντας έτσι μια πιο ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητα του. Από τη στιγμή άλλωστε που η σωστή διαχείριση του βάρους μας αποτελεί το Α και το Ω, αναμφίβολα εδώ η Huawei κατορθώνει να προσφέρει έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε το βάρος μας. Κλείνοντας, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του ρολογιού, αξίζει να αναφέρουμε και την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι της καταγραφής του έμμηνου κύκλου, καθώς μέσω ενός εξελιγμένου calendar view μπορούν να έχουν μια πιο σφαιρική εικόνα για τον έμμηνο κύκλο τους.

    Εξυπακούεται βέβαια ότι το Watch Fit 3 έχει ως αποστολή να κρατήσει τον χρήστη του, όσο πιο… «fit» γίνεται, για αυτό και έρχεται φορτωμένο με 100 sports modes (προσθέτοντας μάλιστα νέα modes όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ακόμη και padel και e-sports). Έτσι λοιπόν, το Watch Fit 3 εύκολα μπορεί να γίνει ο καλύτερος personal coach στον καρπό σας, προσφέροντας ένα πλήθος από διαφορετικά training plans (τα οποία αφορούν σε 9 διαφορετικές κατηγορίες άθλησης). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μέσω της εφαρμογής HUAWEI Health μπορείτε να προπονηθείτε σε πάνω από 660 μαθήματα προπόνησης, δημιουργώντας μάλιστα ένα πλάνο ασκήσεων, το οποίο να είναι προσαρμοσμένο καλύτερα πάνω στις δικές σας ανάγκες.

    Τετράγωνη λογική!

    Όπως όλα τα wearables της Huawei, έτσι και το Watch Fit 3 παίρνει άριστα στον τομέα της αυτονομίας. Για αυτό και με μια φουλ φόρτιση που διαρκεί κοντά στην 1 ώρα, το stylish smartwatch της Huawei δύναται να αντέξει χωρίς τον φορτιστή για περίπου 10 ημέρες (σε τυπική και φυσιολογική χρήση), ενώ εάν το πουσάρετε και το πιέσετε περισσότερο βγάζει κοντά στις 7 ημέρες (που και πάλι είναι μια εκπληκτική επίδοση). Μάλιστα, οι ευχάριστες εκπλήξεις που σχετίζονται με την αυτονομία του δεν σταματούν εδώ, καθώς με φόρτιση μόλις 10 λεπτών μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απροβλημάτιστα για 1 μέρα! Ολοκληρώνοντας, το review μας αξίζει να προσθέσουμε ότι το Watch Fit 3 υποστηρίζει: Bluetooth 5.2, Single-band GPS (με όλα τα γνωστά πρότυπα δορυφορικής τοποθέτησης), ενώ είναι απολύτως συμβατό με Android και iOS smartphones. Τέλος, το Watch Fit 3 εκτός από τις κλασικές ειδοποιήσεις μπορεί να δέχεται και να απαντάει σε κλήσεις, ενώ επιπλέον υποστηρίζει αυτόνομη αναπαραγωγή μουσικής.

    Χωρίς αμφιβολία, το Watch Fit 3 της Huawei μας άφησε μια εξαιρετικά γλυκιά γεύση… Μάλιστα, από τη στιγμή που θα το βρείτε με τιμή στα 159 ευρώ (τσεκάρετε εάν τρέχει και καμία συνοδευτική προσφορά από την Huawei για να βγείτε διπλά κερδισμένοι), ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο και πληρέστερο smartwatch σε αυτά τα χρήματα! Είναι εμφανές ότι η Huawei μέσω της «τετράγωνης λογικής» της επαναπροσδιορίζει τον όρο «προσιτή πολυτέλεια»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles