15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Watch GT 2 Pro – Unboxing & hands-on Review: “H Επιτομή του elegant high-tech smartwatch”!

    H Huawei στους προηγούμενους μήνες αναγκάστηκε να προβεί σε μια σειρά από ιδιαιτέρως τολμηρές κινήσεις, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει συναντήσει από την αμερικανική κυβέρνηση. Όμως “desperate times, call for desperate measures”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κι ένα αμερικανικό γνωμικό και όπως όλα δείχνουν η Huawei βγαίνει διαρκώς νικήτρια από τις δυσκολίες. Άλλωστε το να δημιουργείς έναν τρίτο πόλο στο mobile λειτουργικό σύστηματα και ένα δικό σου store, αυτό αποτελεί από μόνο του ένα πραγμάτικα τεράστιο εγχείρημα, το οποίο απαιτεί πολύ κόπους και αμέτρητους πόρους. Η κινεζική εταιρεία λοιπόν συνεχίζει την πορεία της χωρίς την Google στο πλευρό της, εμπλουτίζοντας διαρκώς το τεράστιο προϊοντικό portfolio της, δίνοντας έμφαση και υποστηρίζοντας, όλες τις προϊοντικές κατηγορίες της. Για αυτό και εξακολουθεί να παίζει δυνατά στα smarwatches, σε ένα χώρο που μπορει τα πράγματα να ειναι εξαιρετικά ζόρικα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δυναμικές προτάσεις τόσο από την Samsung όσο και την Apple. Ωστόσο, η τελευταία της προσθήκη, Huawei Watch GT 2 Pro είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάστηκε για να πρωταγωνιστήσει στην “A’ Εθνική” των smartwatches… 

    Πρώτες εντυπώσεις & Design

    Ανοίγοντας την συσκευασία εμφανίζεται το ρολόι και στα ενδότερα, ένα καλώδιο USB Type-C και ένα compact dock φόρτισης το οποίο είναι μαγνητικό και “κουμπώνει” πολύ εύκολα στο πίσω μέρος του ρολογιού, χωρίς να πρέπει να “σημαδέψετε” κάποιο pin ή pins φόρτισης. Είχαμε στη διάθεσή μας το ρολόι με το μαύρο λουράκι, ενώ η εταιρεία διαθέτει και ένα γκρι, δερμάτινο λουράκι, ανάλογα με τα γούστα σας και την περίσταση.

    Το σώμα του ρολογιού είναι Night Black ή Nebula Gray, από τιτάνιο και με ανθεκτικό κρύσταλλο από ζαφείρι να καλύπτει την οθόνη του, το οποίο διαπιστώσαμε πως δύσκολα γρατζουνιέται υπό κανονικές συνθήκες και θα πρέπει να είστε πολύ άτυχοι ή απρόσεκτοι για να το χαράξετε/ραγίσετε. Φυσικά το ρολόι είναι αδιάβροχο με βάση το IP68 πρότυπο και στεγανό σε πισίνα ή στη θάλασσα (5 ATM), αν και η εταιρεία τονίζει πως δεν ενδείκνυται για καταδύσεις σε μεγάλα βάθη ή για έκθεση σε μεγάλη πίεση/ταχύτητα νερού (π.χ. jet ski). Το βάρος του μαζί με το λουράκι είναι κοντά στα 80gr και το πάχος του αγγίζει τα 11,4mm. Πρόκειται για μια premium κατασκευή με διακριτικό σχεδιασμό που όμως τραβάει τα βλέμματα.

    Παράλληλα, η οθόνη του που είναι AMOLED, 1,39″ με ανάλυση 454×454 pixels σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει! Φυσικά υποστηρίζει αφή και gestures, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχουν δύο περιστρεφόμενα κουμπιά (η περιστροφή δεν επιδρά κάπως στη λειτουργία), ένα που αποτελεί συντόμευση για τη λίστα με τις φυσικές δραστηριότητες και ένα που οδηγεί στο μενού. Να σημειωθεί πως υπάρχει και αισθητήρας φωτός για αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης, η οποία είναι ιδιαίτερα ευκρινής και glare-free ακόμα και υπό έντονη ηλιοφάνεια. Στην “καρδιά” του Watch GT 2 Pro βρίσκεται το Kirin A1 chipset που είναι το κορυφαίο της Huawei για wearables και προσφέρει ομαλή και γρήγορη λειτουργία στο ρολόι. Συνδυάζεται με 4GB αποθηκευτικού χώρου που στην πράξη χωράει έως 500 MP3 tracks σύμφωνα με την εταιρεία. Έτσι, μπορείτε να αποθηκεύσετε τοπικά τη μουσική σας στο ρολόι (μέσω Bluetooth από το Huawei Health app του smartphone σας) και να το συνδέσετε ασύρματα με τα Bluetooth (υποστήριξη BT 5.1, BLE / BR / EDR) ακουστικά σας, ώστε να ακούτε ό,τι θέλετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, χωρίς να απαιτείτε να έχετε το κινητό μαζί σας.


    Δυναμικά features

    Το Watch GT 2 Pro έχει δόνηση και σας ειδοποιεί για εισερχόμενες κλήσεις, με δυνατότητα απόρριψής τους. Μπορείτε, φυσικά, να δείτε SMS, emails και λοιπά notifications ενώ η μεγάλη ποικιλία watchfaces (και η δυνατότητα παραμετροποίησής τους) θα σας ικανοποιήσει. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, βαρόμετρο, υψόμετρο, πυξίδα, ξυπνητήρι κ.λπ. Στο πίσω μέρος του υπάρχει οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών (TruSeen) που λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και μπορεί να ανιχνεύει τους παλμούς σας 24/7. Σε γενικές γραμμές, έχει όλα όσα χρειάζεται ένα power user που λατρεύει τα wearables! Επιπλέον, υποστηρίζεται η μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2), η παρακολούθηση του ύπνου σας (TruSleep) αλλά και η ανίχνευση του stress σας (TruRelax), ενώ μπορεί να σας καθοδηγήσει σε ασκήσεις αναπνοών ώστε να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Για τους fitness lovers και λάτρεις του well-being, το ρολόι της Huawei δείχνει… τα “δόντια” του, σε συνεργασία με το Huawei Health που έχει εξελιχθεί σε μια ικανότατη πλατφόρμα, παρέχοντας λεπτομερή ανάλυση της φυσικής σας δραστηριότητας. Tο Watch GT 2 Pro είναι συμβατό με πολλά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων υπαίθριων αθλημάτων (τρέξιμο, βάδισμα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία, ποδηλασία σε ανώμαλο έδαφος, κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, τρίαθλο κ.λπ.) και αθλημάτων εσωτερικού χώρου (βάδισμα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση σε πισίνα, ελεύθερη προπόνηση, ελλειπτικό όργανο, όργανο κωπηλασίας κ.λπ.). Ακόμα και επαγγελματίες αθλητές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με το μοντέλο αυτό, καθώς παρακολουθεί και αναλύει 190 διαφορετικούς τύπους δεδομένων.

    To ρολόι, επιπλέον, υποστηρίζει 100+ προσαρμοσμένα προγράμματα άθλησης, τα οποία καλύπτουν πολλές κατηγορίες αθλημάτων: extreme σπορ, σπορ αναψυχής, γυμναστική, θαλάσσια σπορ, αθλήματα με μπάλα, χειμερινά σπορ. Οι δραστηριότητες που καλύπτει το smartwatch ποικίλουν, από breakdancing μέχρι παρκούρ, από αναρρίχηση μέχρι yoga και από μπαλέτο μέχρι μποξ. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας το GT 2 Pro καταγράφει δεδομένα όπως διάρκεια, θερμίδες, καρδιακούς σφυγμούς, πρόοδο άσκησης, αποθεραπεία κ.α. και στο τέλος της προπόνησης παραδίδει στον χρήστη χρήσιμες πληροφορίες αλλά και ένα γράφημα με όλες τις πληροφορίες, το οποίο μπορεί να μοιραστεί στα social media, αν το θέλει.

    Tο σημαντικότερο, όμως, είναι το ενσωματωμένο GPS/GLONASS το οποίο σημαίνει πως μπορείτε να πάτε για τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία, αναρρίχηση κ.λπ. χωρίς να χρειάζεστε το smartphone σας για να καταγράφει τη διαδρομή σας και λεπτομέρειες για την απόσταση, το υψόμετρο κ.λπ. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για πολλούς χρήστες που δε θέλουν να έχουν μαζί το κινητό τους ενώ αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους και σίγουρα δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του Watch GT 2 Pro. Η Huawei, ουσιαστικά, ήθελε να κάνει το GT 2 Pro ένα πλήρως “stand-alone” fitness tracker και το πέτυχε. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τη διαδρομή που έχετε ακολουθήσει και να βρείτε εύκολα το δρόμο της επιστροφής, αν χαθείτε τρέχοντας στην εξοχή. Με το GT 2 Pro θα είστε πάντοτε ενημερωμένοι για τις επιδόσεις σας όπου και εάν βρίσκεστε!

    Μια σημαντική διαφορά του GT 2 Pro από τα mid-range μοντέλα της Huawei είναι η ύπαρξη ηχείου. Αυτή επιτρέπει τόσο το να δέχεστε κλήσεις και να συνομιλείτε μέσω του ρολογιού, χωρίς να αγγίξετε το κινητό σας, όσο και φωνητικές ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της άθλησης, αν χρειαστεί (π.χ. αν ξεπεράσετε τα όρια του οργανισμού σας). Το ρολόι αυτό υποστηρίζει και το Huawei Share OneHop, μια ομολογουμένως εντυπωσιακή λειτουργία, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα απλώς να το ακουμπάτε στο smartphone σας και στη συνέχεια να τα βλέπετε τις δύο συσκευές να συνδέεονται τάχιστα, ώστα να μεταφέρετε εικόνες (για χρήση σε watchface) ή μουσική στο GT 2 Pro.


    Κλείνουμε με την αυτονομία, που είναι πολύ σημαντική σε μια τέτοια συσκευή. Η μπαταρία των 455mAh υπόσχεται 2 εβδομάδες χωρίς φόρτιση με 24/7 μέτρηση καρδιακών παλμών, παρακολούθηση ύπνου, 90 λεπτα άσκησης την εβδομάδα (με GPS), 50 notifications και 3 ξυπνητήρια/alarms την ημέρα, ενεργοποίηση οθόνης 200 φορές την ημέρα και 30 λεπτά αναπαραγωγής μουσικής την εβδομάδα. Πρακτικά μπορείτε να περιμένετε περίπου 7-8 ημέρες αυτονομίας με αρκετά “βαριά” χρήση (καθημερινή άθληση), αφού το μεγαλύτερο τμήμα της κατανάλωσης ενέργειας συμβαίνει κατά την άθληση, ειδικά με χρήση GPS. Με το σενάριο της Huawei, οι 2 εβδομάδες είναι εφικτές, αλλά ακόμα και στην περίπτωσή μας, μια φόρτιση την εβδομάδα περνούσε “απαρατήρητη”, ειδικά αφού το ρολόι φορτίζει γρήγορα (5 λεπτά φόρτισης δίνουν 10 ώρες αυτονομίας). Τέλος, μπορείτε να φορτίσετε ασύρματα το ρολόι και από το smartphone σας, αν υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Για μία ακόμη φορά, η Huawei κατάφερε να πάρει άριστα στον τομέα της αυτονομίας, οπότε δεν μπορούμε παρά να της βγάλουμε το καπέλο…

    Smartwatch με τα… όλα του! 

    Το Huawei Watch GT 2 Pro θα είναι πολυ σύντομα διαθέσιμο για προπαραγγελία με τιμή που το τοποθετεί απέναντι στα κορυφαία smartwatches της αγοράς και με ένα πολύ ενδιαφέρον δώρο για όσους το προπαραγγείλουν. Εξαιρετικό σαν fitness tracker και smartwatch ενώ παράλληλα είναι premium και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σε “επίσημες” περιστάσεις, χάρη στο σχεδιασμό του και τα 200+ διαθέσιμα watchfaces που του δίνουν ένα άλλο “αέρα”. Χωρίς αμφιβολία, το Huawei Watch GT 2 Pro πρόκειται για μια σούπερ δυναμική και ενδιαφέρουσα πρόταση που είναι βέβαιο ότι θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των wearables!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles