17.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Watch GT4 Hands-On Review (46mm): «Όταν η φαντασία συναντάει την τεχνολογία δίνει πνοή στο… απόλυτο smartwatch»!

     

    Huawei και smartwatches… μια σχέση αγάπης, αλλά και εξέλιξης και πρωτοπορίας. Εδώ και αρκετά χρόνια, η Huawei δεν σταματάει να βάζει τον πήχη ψηλά, με τις σειρές των smartwatches της να συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Χωρίς αμφιβολία, τα smartwatches έρχονται με μια σειρά από features που σπανίως συναντάς σε αντίστοιχα προϊόντα. Το δυναμικό design, η «διαστημική» αυτονομία, η έμφαση στη λεπτομέρεια και η επιστημονική προσέγγιση στις μετρήσεις, τα τοποθετούν δικαιολογημένα στην κορυφή των προτιμήσεων των users. Ειδικότερα, η σειρά Watch GT που από το 2018 βρίσκεται στο προσκήνιο ενσωματώνει όλα τα παραπάνω στοιχεία και… με την 4η version της που μόλις έκανε την εμφάνιση της, φιλοδοξεί όχι απλώς να διατηρήσει τα «ηνία» στην αγορά των smartwatches, αλλά να βάλει τις βάσεις για το «μέλλον» των wearables! Στο hands-on review που ακολουθεί πρόκειται να γνωρίσουμε την έκδοση των 46mm, ενός smartwatch που διαθέτει την αυθεντικότητα των προκατόχων του, συνδυασμένη με την δύναμη της αλλαγής και της εξέλιξης.

    Design και… can’t take my eyes off you!

    Η Huawei σίγουρα έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στο κομμάτι του design και αναμφίβολα το Watch GT4 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Σχεδιασμένο για να «χορταίνει» το βλέμμα, η έκδοση των 46mm φέρνει έναν αέρα σχεδιαστικής «καινοτομίας» στην κατηγορία του, καθώς η Huawei δεν θέλησε (για μια ακόμη φορά) να ακολουθήσει την «πεπατημένη», με ένα τετραγωνισμένο και άχαρο σχήμα, αλλά προτίμησε ένα οκταγωνικό bezel design που αν μη τι άλλο απορρέει μπόλικο δυναμισμό.

    Έτσι λοιπόν, το Watch GT4 των 46mm αποτελεί μια ιδανική πρόταση για τον user που λατρεύει το well-being και τον fit τρόπο ζωής, με τους τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς του (Black, Brown, Green και Grey) να προσφέρουν μια γοητεία που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Κάθε διαφορετικός χρωματισμός αντιπροσωπεύει την  ξεχωριστή ενέργεια και την αυτοπεποίθηση του χρήστη που το φοράει. Για παράδειγμα, το κλασικό μαύρο είναι ιδανικό για τους gym freaks, ενώ η έκδοση με το καφέ leather strap εστιάζει περισσότερο στην κομψότητα και στην premium αισθητική. Η δε «πράσινη» έκδοση κάνει focus στην eco-friendly φιλοσοφία, ενώ η Grey edition παραπέμπει περισσότερο σε ένα αυστηρό και πιο επαγγελματικό look. Εύκολα λοιπόν το Watch GT4 μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης, καθώς ούτε εσείς, ούτε κανείς άλλος μπορεί να βγάλει τα μάτια του από πάνω του. Το όμορφο design βέβαια δεν σημαίνει τίποτα, εάν δεν συνοδεύεται από μια στιβαρή κατασκευή και πράγματι η Huawei για μια ακόμη φορά δεν έκανε τον παραμικρό συμβιβασμό σε ότι έχει να κάνει με την  ποιότητα κατασκευής. Συγκεκριμένα, η κάσα συνενώνει μεταλλικά στοιχεία στα bezels με σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ το πίσω τμήμα που αποτελείται από συμπαγές πολυμερές φανερώνει την premium φιλοσοφία που επιθυμεί να περάσει στα smartwatches για μια ακόμη φορά η Huawei. Εξυπακούεται βέβαια ότι η πρόταση της Huawei διαθέτει πιστοποίηση IP68 για προστασία απέναντι σε σκόνη και σε λάσπη, ενώ είναι αδιάβροχο «αντέχοντας» στις 5ATM.

    Στον τομέα του display εδώ για μια ακόμη φορά η Huawei παίρνει… δέκα με τόνο! Συγκεκριμένα, το Huawei Watch GT4 έρχεται με always-on AMOLED display, το οποίο διαθέτει 326ppi πυκνότητα στα pixels. Η δε ανάλυση στα 466 x 466 pixels, αν μη τι άλλο εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο το οπτικό αποτέλεσμα, παράγοντας εντυπωσιακή ζωντάνια, μοναδική καθαρότητα και crystal-clear αποτέλεσμα. Η προβαλλόμενη πληροφορία απεικονίζεται πεντακάθαρα και ένα από τα στοιχεία του wearable της Huawei που το κάνει να ξεχωρίζει έχει να κάνει με την εντυπωσιακή επιλογή σε watchfaces, καθώς το Watch GT4 έρχεται με 12 επιλογές, ενώ συνολικά υπάρχουν περισσότερες από 10.000 διαφορετικές επιλογές, τόσο επίσημα, όσο και από third-party developers. Το σημαντικότερο είναι ότι τόσο τα watch faces όσο και τα διάφορα widgets είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να βάλετε το δικό σας προσωπικό στυλ, προσαρμόζοντας μέσω του εύχρηστου launcher την εικόνα του ρολογιού σύμφωνα με τις ανάγκες και τα θέλω σας.

    Multirole smartwatch με στυλ… «επιστημονικό»!

    Το διακριτό (και ασυναγώνιστο) design είναι ένας από τους (πολλούς) λόγους που το νέο Watch GT μπορεί να γίνει το κορυφαίο smartwatch στην κατηγορία του, όμως εκεί που το smartwatch της Huawei διαπρέπει είναι στα health-based features. To R&D τμήμα του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας έριξε το βάρος στην ανάπτυξη ενός smartwatch που να μπορεί να φέρνει εις πέρας μια σειρά από health monitor tasks, παρέχοντας ένα ολιστικό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν, το Watch GT4 αναλύει και συνδυάζει τα στοιχεία που παίρνει από διαφορετικού τύπου αναλύσεις όπως είναι η παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, τα patterns του ύπνου και η μέτρηση των επιπέδων των stress. Όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να μετρηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε το ρολόι με επιστημονικό τρόπο να εξάγει σοβαρά και λεπτομερή συμπεράσματα για την κατάσταση της υγείας σας. Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι ένα smartwatch δεν γίνεται να αντικαταστήσει έναν ειδικό υγείας που διαθέτει την απαιτούμενη γνώση, παρόλα αυτά η πρόταση της κορυφαίας εταιρείας στα wearables μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε άτομα που βρίσκονται μακριά από τις δομές υγείας.

    Ο αναβαθμισμένος αλγόριθμος TruSeen 5.5+, ο οποίος δρέπει τους καρπούς της A.I., προσφέρει εντυπωσιακά λεπτομερείς μετρήσεις σε ότι έχει να κάνει την καρδιακή λειτουργία. Εφαρμόζοντας τεχνικές deep και machine learning, το ρολόι είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει στην καρδιά σας 24/7 και κάτω από οποιοδήποτε σενάριο. Ο έξυπνος συνδυασμός διαφορετικών online δεδομένων δίνει τη δυνατότητα να μετρήσει την καρδιακή σας λειτουργία με ακρίβεια… χιλιοστού.

    Πέραν του παραπάνω εξελιγμένου health monitor, το Watch GT4 ξεχωρίζει για την ειδική λειτουργία Huawei TruSleep 3.0, η οποία φιλοδοξεί να περάσει το sleep monitor στο επόμενο level! Πέραν των κλασικών μετρήσεων που σχετίζονται με την ποιότητα, τη διάρκεια και το είδος του ύπνου σας, ο νέος εξελιγμένος αλγόριθμος που εστιάζει στο κομμάτι του sleep monitor διαθέτει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ακόμη και την υπνική άπνοια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον χρήστη που πάσχει από άπνοια να βρει τους τρόπους που θα τον βοηθήσουν να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ύπνου στην καθημερινότητά του.

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η πρόταση της Huawei διαθέτει έναν ειδικό μετρητή θερμίδων, ένα πραγματικά state-of-the art εξελιγμένο calorie tracker, το οποίο μπορεί να γίνει η «αφετηρία» σας για την διατήρηση του σωστού και επιθυμητού βάρος. Το ρολόι είναι σε θέση να αναλύει τις διατροφικές σας συνήθειες και την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων και σε συνδυασμό με τον μεταβολισμό σας να σας ενθαρρύνει έτσι ώστε να διατηρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στη σωστή διατροφή και στην κατάλληλη άσκηση. Το Watch GT4 είναι τόσο εξελιγμένο στο κομμάτι του calorie tracker που δύναται να εξάγει συμπεράσματα από τα διαφορετικά lifestyles που έχει ο καθένας μας και έτσι να σας βοηθήσει να θέσετε τους δικούς σας διατροφικούς στόχους. Μάλιστα, διαθέτει και τη δυνατότητα έγκαιρης ενημέρωσης μέσω μιας σειράς από calorie alerts σε περίπτωση που… ξεφύγουν τα πράγματα. Τέλος, εξαιρετική είναι και η λειτουργία παρακολούθησης του έμμηνου κύκλου για το γυναικείο κοινό.

    When a smartwatch becomes… smarter!

    Ως είθισται από το Watch GT4 δεν λείπει ένα πλήθος από διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης για τους λάτρεις των αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ η δυνατότητα για precise tracking της πορείας σας, εκμεταλλευόμενο την ακρίβεια διαφορετικών δορυφορικών συστημάτων, βελτιώνοντας σε μεγάλο ποσοστό τη θέση που καταγράφει. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι το Watch GT4 λειτουργεί άψογα τόσο με Android όσο και iOS based smartphones, ενώ υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth 5.2 αλλά και τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το Huawei smartphone σας όταν αυτό βρίσκεται ακόμη και σε απόσταση 100 μέτρων! Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το review μας χωρίς να κάνουμε μια αναφορά στην πραγματικά εντυπωσιακή αυτονομία του. Η Huawei τηρώντας την παράδοση δημιούργησε ένα ακόμη smartwatch που κυριολεκτικά «σκίζει» σε αυτονομία. Ενδεικτικό είναι ότι με μια πλήρη φόρτιση και με σχετικά light χρήση μπορεί να αντέξει κοντά στις 14 ημέρες χωρίς φόρτιση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φορτίζει φουλ μέσα σε 100 λεπτά, υποστηρίζοντας και reverse charging.

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, η Huawei για μια ακόμη φορά δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο της ως η «βασίλισσα των wearables». Αναμφίβολα, η Huawei έχει τον «τρόπο» της όταν φτάνει η ώρα να παρουσιάσει ένα νέο smartwatch στην αγορά και το Watch GT4 απλώς αποτυπώνει την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η γνωστή εταιρεία τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αδιαφιλονίκητο Must-have για τους users που επιθυμούν ένα smartwatch που να είναι πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο σε πραγματικά ασυναγώνιστη τιμή!

    Η τιμή του Watch GT4 στην Ελλάδα θα ξεκινάει από τα 249 έως τα 399 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο).

    Hands-On Video & Photos: Δημήτρης Σκιάννης

    User Experience & Κείμενο: Πέτρος Κυπραίος

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles