15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Y6 2017 Hands-On Review: “Στην πρώτη γραμμή των budget-friendly smartphones”!

    H low-end κατηγορία όπου είναι και η πολυπληθέστερη (αλλά και λαοφιλέστερη) σίγουρα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση ακόμη και για “μεγάλα ονόματα” στον κόσμο των smartphones. Αυτό συμβαίνει γιατί σε μία κατηγορία όπου και το παραμικρό ευρώ μετράει οι κατασκευαστές καλούνται να ανακαλύψουν λύσεις στο hardware, έτσι ώστε ένα smartphone να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέσου χρήστη, με το ελάχιστο δυνατό κόστος (εδώ και το παραμικρό ευρώ μετράει στην  τελική επιλογή του χρήστη). Η σειρά Y της Huawei είναι γνωστή για τον budget-friendly προσανατολισμό της και ακολουθεί την φιλοσοφία που περιγράψαμε παραπάνω, καθώς στόχος της Huawei με τη συγκεκριμένη σειρά είναι να πιάσει τον μέσο καταναλωτή που αναζητάει μια αξιόπιστη και οικονομική συσκευή. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Y6 2017, το οποίο καλείται να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα Y phones της Huawei… Για να δούμε πως τα καταφέρνει…

    Huawei Y6 2017 (1)

    Εξωτερικές εντυπώσεις…

    To Huawei Y6 2017 είναι εμφανές ότι πρόκειται για μία συσκευή που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των “απλών” καταναλωτών, για αυτό μην περιμένετε εδώ ακριβά υλικά με μεταλλικές επιφάνειες και γυαλί, με το υλικό κατασκευής που κυριαρχεί να είναι το πλαστικό. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως στιβαρό smartphone, με καλά πλαστικά που (το κυριότερο) δεν “τρίζουν” και που αποδεικνύονται αρκετά ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 143.8x72x8.4 mm, με το Y6 2017 να ζυγίζει κοντά στα 150 γραμμάρια. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η budget-friendly συσκευή της Κινεζικής εταιρείας επιτρέπει εύκολα τον χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ παράλληλα διαθέτει και αρκετά καλό κράτημα.

    Huawei Y6 2017 (5)

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το “μικρό” της Huawei μπορούμε να διακρίνουμε στη δεξιά πλευρά το power on / off button μαζί με τα πλήκτρα της αυξομείωσης της έντασης του ήχου, ενώ στο επάνω τμήμα υπάρχει το κλασικό audio input jack των 3.5mm και στην κάτω πλευρά βρίσκεται η USB θύρα για την φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων.  H “έκπληξη” σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons, είναι ότι στην αριστερή πλευρά του Y6 2017 υπάρχει ένα αρκετά χρήσιμο (και πρακτικό) “Easy  Key”, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα είδος shortcut πλήκτρου (το οποίο μπορείτε να το ορίσετε μέσα από το λειτουργικό), που σας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζετε μία σειρά από εφαρμογές και λειτουργίες on-the-fly και στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

    Huawei Y6 2017 (11)

    Όσον αφορά το πίσω τμήμα της, η συσκευή διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, αλλά η μπαταρία του Y6 2017 (με χωρητικότητα στα 3000mAh) δεν είναι αφαιρούμενη, ενώ η συσκευή διαθέτει δύο SIM ports και την θύρα για την microSD. Σε γενικές γραμμές, το μικρό της Huawei παρέχει αξιοπιστία σε επίπεδο σχεδιασμού, ευκολία στη χρήση και στιβαρά υλικά κατασκευής που σίγουρα  καλύπτουν  τους λάτρεις της οικονομικής κατηγορίας.

    Huawei Y6 2017 (7)

    Οθόνη και εσωτερικός κόσμος…

    Τo Huawei Y6 2017 διαθέτει οθόνη στις 5 ίντσες η οποία καταλαμβάνει το 66.6% του σώματος του. Το IPS LCD display διαθέτει ανάλυση στα 720p (με 294ppi) και παρόλο που δεν αποτελεί state-of-the art, ωστόσο φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά του. Τόσο η ευκρίνεια όσο και η απόκριση της οθόνης κυμαίνονται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, αν και θα θέλαμε ένα παραπάνω “κλικ” στον τομέα του brightness. Συνολικά, η οθόνη της low-end πρότασης της Huawei όμως, δύναται να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών που αναζητούν ένα ικανοποιητικό display με καλή απόκριση για να βγάλουν εις πέρας τα καθημερινά “basic” tasks τους.

    Huawei Y6 2017 (9)

    Προχωρώντας στα ενδότερα, στην καρδιά του Y6 2017 βρίσκεται ένα “τίμιο” MediaTek ΜΤ6737Τ SoC, με τέσσερις πυρήνες Cortex A53 χρονισμένους στα 1.4GHz. Σε συνδυασμό με τα 2GB RAM, το εν λόγω tech configuration μπορεί ναι μεν να μην προκαλεί επιφωνήματα ενθουσιασμού με τις δυνατότητες του, ωστόσο από ότι διαπιστώσαμε είναι αρκετό για να σας ταξιδέψει στον θαυμαστό κόσμο των social media και του mobile internet. Στο Antutu benchmark test που το δοκιμάσαμε, το Υ6 2017 έπιασε λίγο παραπάνω από 40.000 points, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στις top συσκευές. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία οικονομική συσκευή και παρά το χαμηλό score στο Antutu, σε επίπεδο user experience δεν συναντήσαμε ιδιαίτερα προβλήματα ούτε στο άνοιγμα των εφαρμογών, ούτε στην απόκριση της.

    Antutu Y6 2017

    Η καλή απόδοση υποβοηθείται από τον συνδυασμό του EMUI 4.1 της Huawei το οποίο συνεργάζεται με άψογο τρόπο με το Android Marshmallow 6.0 που “φοράει” η συσκευή. Σίγουρα θα επιθυμούσαμε Nougat, αλλά ακόμη και έτσι τη δουλειά σας θα την κάνετε και με το παραπάνω.

    UI Y6 2017 1

    UI Y6 2017 2

    Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το low-end smartphone  της Huawei έρχεται με 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία μπορούν να επεκταθούν μέσω της microSD, η οποία δύναται να δεχθεί κάρτες με χωρητικότητα που φτάνουν έως τα 128GB. Στον τομέα του connectivity, το Huawei Y6 2017 δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις υπόλοιπες συσκευές της κατηγορίας του, καθώς προσφέρει: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Hotspot, Bluetooth 4.0, GPS (με A-GPS και GLONASS), ενώ δεν λείπει και το ραδιόφωνο για τους πιο… “παραδοσιακούς”.

    Huawei Y6 2017 (8)

    Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθούμε και στις κάμερες που φέρει το Huawei Y6 2017, οι οποίες θα καλύψουν με άνεση τις καθημερινές ανάγκες των χρηστών στην mobile φωτογραφία. Ειδικότερα, η budget-friendly συσκευή της Huawei έρχεται με κύριο camera sensor με ανώτερη ανάλυση στα 13MP, δυνατότητα για autofocus μαζί με το χρήσιμο dual-LED flash για τις νυχτερινές λήψεις. Φυσικά και οι λάτρεις των selfies δεν θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι, με τη συσκευή να διαθέτει εμπρόσθια κάμερα με ανώτερη ανάλυση στα 5MP.

    Huawei Y6 2017 (2)

    Final verdict…

    To Huawei Y6 2017 μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες με την υψηλή performance και τα “αστρονομικά” tech specs του, παρόλα αυτά η νεανική προσέγγιση, σε συνδυασμό με την ποιοτική κατασκευή και την προσιτή τιμή (στα 130 με 140 ευρώ) αναμφίβολα καθιστούν το Y6 2017 μία ελκυστική επιλογή για όλους εκείνους τους χρήστες που αναζητούν ένα smartphone που να τους βγάζει ασπροπρόσωπους στην mobile καθημερινότητα τους, χωρίς να χρειάζεται να τινάξουν τον προϋπολογισμό τους στον αέρα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles