18.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    Humane Ai Pin: 4 φουτουριστικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό smartphone alternative

    Το πολυσυζητημένο Humane Ai Pin κυκλοφόρησε τελικά πριν από μερικές ημέρες, με στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα smartphones.

    Πρόκειται για ένα AI wearable χωρίς οθόνη, το οποίο δημιούργησαν δύο πρώην εργαζόμενοι της Apple, οι Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno, προσπαθώντας να ανοίξουν μια νέα σελίδα στο μέλλον του computing. Ποια είναι όμως τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του Ai Pin που το καθιστούν δελεαστικό;

    Αντί για οθόνη, προβολές στην παλάμη

    Η Humane διαφημίζει το Ai Pin ως αντι-smartphone, αφού, αντί να κοιτά μονίμως μια οθόνη, ο χρήστης μπορεί να αλληλοεπιδρά με τον κόσμο γύρω του. Τι συμβαίνει όμως όταν η κατάσταση απαιτεί visuals; Για να αντισταθμιστεί αυτό, το Ai Pin έρχεται με “laser ink display”, που μπορεί να προβληθεί στην παλάμη. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη double tap λειτουργία του Apple Watch, πατώντας το δείκτη και τον αντίχειρα μαζί το wearable μπορεί να τεθεί σε παύση ή να αναπαράγει μουσική.

    Προτεραιότητα στις φωνητικές εντολές

    Το Ai Pin δίνει προτεραιότητα στη φωνητική εντολή. Επειδή δεν υπάρχει οθόνη, ο βασικός τρόπος επικοινωνίας είναι μέσω του ήχου. Η Humane χρησιμοποιεί το μοντέλο της OpenAI για να χειριστεί την αναζήτηση και τη διαχείριση εργασιών μέσω φωνητικών εντολών, κάτι που ονομάζει Ai Mic.

    Πληροφορίες διατροφής και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

    Σε σχετικό προωθητικό video, βλέπουμε μια γυναίκα να χρησιμοποιεί το Ai Pin computer vision για να αναζητήσει πόση ζάχαρη περιέχει ένα φρούτο και αν αυτό πληροί τους διατροφικούς της στόχους. Ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά του Ai Pin είναι η δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο. Η συσκευή μπορεί να αναγνωρίσει τη γλώσσα και να τη μεταφράσει με μερικές απλές εντολές.

    Σε πρώτο “πλάνο” απόρρητο και διακριτικότητα

    Σε αντίθεση με άλλους φωνητικούς βοηθούς όπως τα Siri και Alexa, το Ai Pin δεν “ακούει” παθητικά τις συνομιλίες του χρήστη. Ενεργοποιείται μόνο όταν ο κάτοχος της συσκευής την ενεργοποιεί χειροκίνητα. Το Ai Pin διαθέτει “prominent Trust Light” που ανάβει όταν χρησιμοποιείται η συσκευή.

    Διαβάστε επίσης:

    Red Magic 9 Pro: Bγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των gamers! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles