20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Fake photos για τον τυφώνα “Σάντι” και πώς θα τις ξεχωρίσετε

    Φωτογραφίες από τον τυφώνα “Σάντι” υπάρχουν πολλές, αρκετές από αυτές όμως -και ίσως οι πλέον εντυπωσιακές- φαίνεται ότι είναι… fake.

    Είτε πρόκειται για “δημιουργίες” κάποιων στο Photoshop είτε για παλαιότερες φωτό, το σίγουρο είναι ότι έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις κάνουν share χωρίς να το πολυσκεφτούν.

    Μία πειραγμένη φωτό από το Gizmodo για την εικονογράφηση ενός θέματος με τίτλο "Hurricane Sandy Could Really Flood The New York Subway System". Κι όμως πολλοί "ψάρωσαν"!

    Πώς μπορείτε, όμως, να μην πέσετε κι εσείς σ’ αυτήν την “παγίδα”; Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε επιφυλακτικοί, όταν βλέπετε κάτι “ακραίο”, όπως π.χ. νερά να πνίγουν το άγαλμα της Ελευθερίας…

    Στο twitter, ακολουθώντας το hashtag #FakeSandy, μπορείτε να εντοπίσετε, αλλά και να υποδείξετε φωτογραφίες που ΔΕΝ είναι από τον τυφώνα Sandy.

    Αν θέλετε να διαπιστώσετε μόνοι σας αν μία φωτογραφία που “ισχυρίζεται” ότι απεικονίζει στιγμιότυπα από τη Νέα Υόρκη και τις άλλες περιοχές που πλήττονται τις τελευταίες ώρες από τον τυφώνα είναι όντως πραγματική, δεν έχετε, πάντως, παρά να την αποθηκεύσετε και να την ανεβάσετε στο Google Images. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα βρείτε την πηγή της στο Διαδίκτυο, ώστε να διαπιστώσετε αν πρόκειται για πραγματική ή “μούφα” (sic!) φωτό.

    Ακολουθούν κάποια παραδείγματα φωτογραφιών που κάνουν “θραύση” τις τελευταίες ώρες, δεν είναι όμως πραγματικές…

    Δείτε από πού προέρχονται
    (1) Μία "πειραγμένη" φωτό που κάνει την εμφάνισή της κάθε φορά που ακραία καιρικά φαινόμενα χτυπούν τη Νέα Υόρκη.
    (2) Ακόμη μία εντυπωσιακή φωτογραφία από screenshot της ταινίας "The Day after Tomorrow"...
    (3) Η εικόνα των πλημμυρισμένων McDonalds στη Virginia beach είναι, στην πραγματικότητα, ένα art installation.
    (4) Η φωτογραφία των φρουρών έξω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι εντυπωσιακή, όμως δεν είναι καινούρια...
    (5) Πόσους καρχαρίες να αντέξει αυτή η πόλη; Χμμ.. Μάλλον κανέναν... Τώρα θα μου πείτε, εδώ βρέθηκαν σε Mall (http://www.inquisitr.com/256994/sharks-at-the-mall-photo-was-a-hoax/) δε θα βρεθούν στους δρόμους του "Μεγάλου Μήλου" που δοκιμάζεται;
    (6) Υπέροχος ο ουρανός της Νέας Υόρκης, με τη διαφορά ότι κάπως έτσι ήταν σε μία καταιγίδα του... 2011. Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία είναι υπέροχη για wallpaper...

    Πηγή: Guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles