18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργανώνει την Πέμπτη 14 Ιουνίου η Κυπριακή Βουλή

    vouli sillouris cyprus proedros

    Συνέδριο με θέμα την «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Επιβαλλόμενες Δράσεις» διοργανώνει την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 η Κυπριακή βουλή. Μιλώντας στο πλαίσιο Δημοσιογραφικής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 12 Ιουνίου 2018) ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, αφουγκραζόμενη τα μηνύματα των καιρών, πραγματοποίησε πέρσι για πρώτη φορά το συνέδριο «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Προοπτικές και Κίνδυνοι». Φέτος, όπως είπε στην συνέχεια ο κ. Συλλούρης, εκπληρώνομε την υπόσχεση που δώσαμε στην τελετή λήξης του συνεδρίου: Ότι θα συνεχίσουμε το διάλογο που ξεκινήσαμε πέρσι και θα τον επικεντρώσουμε στον τόπο μας, αναζητώντας, εντοπίζοντας και αναλύοντας τις δράσεις τις οποίες όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε: κράτος, κοινοβούλιο, επιχειρηματικός και επιστημονικός κόσμος, πανεπιστημιακά ιδρύματα, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Η σύζευξη του ψηφιακού με το φυσικό και το βιολογικό κόσμο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της βουλής, οδηγεί σε μια νέα, έξυπνη εποχή για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η Κύπρος διαθέτει πλούσια αποθέματα τεχνογνωσίας, επιστημοσύνης, αποφασιστικότητας και εργατικότητας, που την καθιστούν ικανή όχι μόνο να εκσυγχρονιστεί, για να συμβαδίσει με τη νέα έξυπνη εποχή, αλλά και να πρωτοπορήσει, επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Συλλούρης.

    Να σημειωθεί ότι στην τελετή έναρξης του συνέδριου το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  14 Ιουνίου 2018 στο κτίριο της βουλής, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην Υπουργός. Στη συνέχεια από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 2.00 μ.μ. θα διεξαχθούν οι εργασίες των τριών πάνελ με τομείς εστίασης α. την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία β. την Υγεία και γ. την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

    voulis sillouris (Large) (Small) vouli sinedria (Small)

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles