23.9 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
More

    Η Acer παρουσιάζει το νέο gaming laptop Nitro 14 με επεξεργαστές AMD Ryzen 8040 Series

    Η Acer ανακοίνωσε σήμερα το Nitro 14, ένα νέο laptop για gaming, εξοπλισμένο με επεξεργαστές AMD Ryzen™ 8040 Series με Ryzen AI[1]. Το Nitro 14 έρχεται με κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce RTX4060[2] , τεχνολογίας DLSS 3.5, ενισχυμένη με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης RTX ώστε να παρέχει σειρά δυνατοτήτων σε πάνω από 500 παιχνίδια και εφαρμογές. Τους παίκτες σαγηνεύει η οθόνη 14 ιντσών, συμβατή με NVIDIA G-SYNC® και ανάλυση WQXGA (2560×1600).

    To Acer PurifiedVoice™ 2.0 αξιοποιεί τη δύναμη της AI για να αποκλείσει τους εξωτερικούς θορύβους, ενώ το Acer PurifiedView™ κρατά τους χρήστες πάντα στο επίκεντρο της δράσης είτε βρίσκονται σε κλήση είτε κατά τη διάρκεια του gaming. Για τους χρήστες Microsoft Windows[3], τα AI laptops διαθέτουν το ειδικό πλήκτρο Microsoft Copilot, που βοηθά στην επιτάχυνση των καθημερινών εργασιών, καθώς και το Xbox Game Pass Ultimate με διάρκεια ενός μήνα, που περιλαμβάνεται σε κάθε συσκευή, προσφέροντας στους παίκτες  εκατοντάδες παιχνίδια υψηλής ποιότητας για PC. Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των επιδόσεων και των προσαρμογών της συσκευής πατώντας το NitroSense key, το οποίο τους κατευθύνει στο κέντρο ελέγχου και στη βιβλιοθήκη των διαθέσιμων λειτουργιών που σχετίζονται με την AI μέσω της νέας Experience Zone.

    Acer Nitro 14: Φορητό και προσιτό, με μεγάλες επιδόσεις

    Το νέο Nitro 14 (AN14-41) συνδυάζει κομψό design και ισχυρά χαρακτηριστικά σε ένα compact σχήμα, εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD Ryzen 7 8845HS[2] – που διαθέτει ενσωματωμένη Ryzen AI – και GPU NVIDIA GeForce RTX 4060[2] laptop με τεχνολογία DLSS 3.5 για εκπληκτικές εικόνες και υψηλότερους ρυθμούς καρέ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν το οικοσύστημα NVIDIA RTX AI με δυνατότητες computing, gaming και μεγάλες ταχύτητες, και να χρησιμοποιήσουν το RTX Video που παρέχει AI upscaling και οπτική τεχνολογία HDR. Τα άψογα καρέ και η ποιότητα των χρωμάτων επιτυγχάνονται χάρη στην οθόνη 14 ιντσών WQXGA (2560×1600), με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, χρόνο απόκρισης 9 ms και RGB με 100% υποστήριξη του φάσματος gamut.

    To σύστημα διπλού ανεμιστήρα με Vortex Flow εισάγει σταθερά τον αέρα στη συσκευή, τόσο από την επάνω όσο και από την κάτω πλευρά των ανεμιστήρων, δημιουργώντας μια αεροδυναμική ροή που ενισχύει την ψύξη της CPU, της GPU και των υπόλοιπων εξαρτημάτων, ενώ η θερμική αγωγιμότητα του λιπαντικού υγρού μετάλλου στη CPU διατηρεί το Nitro έτοιμο για όλα. Διαθέτει επίσης μια ποικιλία ζωτικών χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, όπως θύρες USB 4 και USB 3.2 τύπου C, πλήρους λειτουργίας, δύο θύρες USB τύπου A (η μία με δυνατότητα φόρτισης εκτός λειτουργίας), HDMI 2.1 και συσκευή ανάγνωσης καρτών microSD™.

    To DTS:X® Ultra Audio 2.0 παρέχει καταπληκτική ποιότητα ήχου, ενώ το Acer PurifiedVoice – σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό τριών μικροφώνων και το χωρικό φιλτράρισμα – απομονώνει τις φωνές των χρηστών και εξαλείφει τον ανεπιθύμητο θόρυβο του περιβάλλοντος. Η κάμερα HD χρησιμοποιεί την τεχνολογία PurifiedView της Acer, με τεχνητή νοημοσύνη, για τη βελτιστοποίηση των βιντεοκλήσεων. Η ισχύς του συστήματος είναι στα χέρια των χρηστών μέσω της εφαρμογής NitroSense™, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζουν τo gaming setup και τις επιδόσεις των laptops, τις ταχύτητες των ανεμιστήρων και τον φωτισμό του πληκτρολογίου RGB 4 ζωνών, αλλά και να βυθίζονται στη νέα Experience Zone, που περιέχει πληροφορίες για όλες τις λειτουργίες του φορητού υπολογιστή Nitro που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Τιμές και Διαθεσιμότητα

    Το Acer Nitro 14 (AN14-41) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Ιούνιο, ξεκινώντας από 1.199€.

    Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το www.acer.com.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles