15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Adobe σκοτώνει το Flash Professional. Ζήτω το Adobe Animate CC!

    Η επίσημη ανακοίνωση του νέου Adobe Animate CC authoring tool, που θα αντικαταστήσει το Flash Professional, αποτελεί ένα είδος… τέλους εποχής για το Flash, προς το παρόν βέβαια η Adobe “σκοτώνει” μόνο το όνομά του, αν και φαίνεται πως -και συνολικά- αλλάζει λιγάκι τη στάση της ως προς την υποστήριξη του web standard της. Θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά άλλωστε;
    adobe flash animate cc
    Η ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνει χαρακτηριστικά πως η πλατφόρμα Adobe Flash Professional CC μετονομάζεται πλέον σε Adobe Animate CC, αποτελώντας “μέρος της συνεχούς δέσμευσής της να εξελίσσεται ώστε να υποστηρίζει πολλαπλά πρότυπα”, με την αναφορά να γίνεται ειδικότερα στην υποστήριξη από το εργαλείο της, της ανάπτυξης περιεχομένου σε HTML5. Τα Flash (SWF) και AIR formats συνεχίζουν να υποστηρίζονται, αλλά, διαβάζοντας ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης, καταλαβαίνουμε εύκολα πως  η Adobe αναγνωρίζει πλέον την κυριαρχία του HTML5 σε σχέση με το πρότυπό της. Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφέρει πως “σήμερα, πάνω από το ένα τρίτο του περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί στο Flash Professional χρησιμοποιεί το HTML5, φτάνοντας σε πάνω από 1 δισ. συσκευές παγκοσμίως”.

    Η πλατφόρμα Adobe Animate CC θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του επόμενου έτους στο Creative Cloud update της εταιρείας, εισάγοντας και καινούρια χαρακτηριστικά όπως νέα διανυσματικά γραφικά, εύκολη πρόσβαση σε high-quality stock art και τη δυνατότητα να περιστρέψετε τον καμβά σας κατά 360 μοίρες.

    Η Adobe σημειώνει, πάντως, στην ανακοίνωσή της ότι θα συνεργαστεί στενά με τις Microsoft και Google στο κομμάτι της υποστήριξης του Flash στους web browsers, κυρίως για web gaming και premium videos, καθώς το HTML5 δεν έχει ωριμάσει ακόμη σ’ αυτούς τους τομείς.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles