18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η αγορά των PCs δείχνει μικρά σημάδια ανάκαμψης!

    Είναι γνωστό ότι η αγορά των PCs βρίσκεται σε μία συνεχιζόμενη πτώση τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IDC (International Data Corporation) τους τελευταίους μήνες υπάρχουν μικρά σημάδια ανάκαμψης, καθώς φαίνεται ένα αχνό φως στο τούνελ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC για την αμερικανική αγορά υπήρξε μία αύξηση στις (χονδρικές) πωλήσεις της τάξεως του 4.9% για το τρίμηνο που μας πέρασε.

    PCs 2

    Παρόλα αυτά, σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα, καθώς τα στοιχεία της IDC φανερώνουν μία πτώση που αγγίζει το 4.5% (αν και η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για μείωση της τάξεως του 7.4%). Αναμφίβολα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οι πωλήσεις των PCs βρίσκονται σε μία συνεχιζόμενη πτώση, παρόλα αυτά ο κυριότερος λόγος είναι ότι αρκετοί users στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον κόσμο των tablets και των smartphones για να φέρουν εις πέρας μία σειρά από καθημερινά tasks, τα οποία στο παρελθόν απαιτούσαν απαραιτήτως την ύπαρξη ενός PC. Τα δεδομένα που συγκέντρωσε η IDC απεικονίζουν επίσης και μία οπισθοχώρηση της Apple στην αγορά των computers, όπου η Asus έχει πλέον καταφέρει να αποσπάσει την τέταρτη θέση από την εταιρεία με έδρα το Cupertino. Χωρίς αμφιβολία, τα στοιχεία της IDC είναι πολύ σημαντικά για την φύση της αγοράς των PCs, η οποία η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεται και πολύ στα πάνω της το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles