21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Alexa της Amazon προκάλεσε 10χρονη να βάλει μέταλλο σε πρίζα! Παραλίγο να οδηγήσει σε ηλεκτροσόκ

    Τα τελευταία χρόνια τα διαδικτυακά “challenges” έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους. Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό πρόκλησης και επιτεύγματος. Κάποια από αυτά είναι διασκεδαστικά, όμως η Alexa της Amazon φαίνεται να το παρατράβηξε!

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC,  ένα 10χρονο κορίτσι ζήτησε από την ψηφιακή βοηθό να της αναθέσει ένα “challenge” και παραλίγο να την οδηγήσει σε ηλεκτροσόκ. Η Alexa της είπε “Βάλε τον φορτιστή ενός τηλεφώνου ως την μέση στην πρίζα, και μετά ακούμπησε ένα νόμισμα στα εκτεθειμένα μέταλλα”.

    H “πρόκληση της δεκάρας”

    Σημειώνεται ότι η Alexa δεν “σκαρφίζεται” έτσι ξαφνικά τις δοκιμασίες αλλά μετά από διαδικτυακή αναζήτηση ψάχνει για challenges που άλλοι έχουν κάνει. Η συγκεκριμένη πρόκληση, γνωστή ως “πρόκληση της δεκάρας” ήταν αρκετά δημοφιλής στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες πριν από ένα χρόνο περίπου.

    Η μητέρα του κοριτσιού, Kristin Livdahl, ευτυχώς άκουσε αυτό που ζήτησε το σύστημα από το μικρό παιδί και έγραψε για το περιστατικό στο twitter.

    Η Amazon ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι έκανε την κατάλληλη αναβάθμιση ώστε να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Η εταιρεία ανακοίνωσε: «Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι στο επίκεντρο όσων κάνουμε και η Alexa είναι σχεδιασμένη για να τους παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες».

    Διαβάστε επίσης: Δημοφιλέστερος online προορισμός το TikTok! Εκτόπισε τη Google από την κορυφή (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles