18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η απάντηση των Νήσων Φερόε στην… Google και το Street View!

    Είναι αλήθεια οτι το Street View της Google μας έχει λύσει τα χέρια εδώ και χρόνια, επιτρέποντας σε κάθε άνθρωπο, από όπου και αν βρίσκεται, να μπορεί να επισκεφθεί ένα σωρό μέρη σε όλο τον κόσμο χωρίς να σηκωθεί από τον… καναπέ του σπιτιού του. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι η «χάρη» της υπηρεσίας Street View έχει φτάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού – για παράδειγμα- τα ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα της Google με τις κάμερες 360 μοιρών δεν έχουν πατήσει πόδι στα νησιά Φερόε, άγνωστο γιατί ακόμα.

    Faroe3

    Οι κάτοικοι των Νήσων Φερόε όμως δεν έμειναν με… σταυρωμένα χέρια και δημιούργησαν το δικό τους… Sheep View, στρατολογώντας τα πρόβατα του νησιού για να τους βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή τους, τοποθετώντας κάμερες στις πλάτες τους και ανεβάζοντας το οπτικό υλικό στο Google! Το όνομά τους άλλωστε σημαίνει «Νησιά των προβάτων» και σύμφωνα με τη Daily Mail ο πληθυσμός των προβάτων είναι μεγαλύτερος από των ανθρώπων!

    Faroe2

    Καθώς τα ζώα σκαρφαλώνουν στις κορυφές των βράχων και σε άλλα απρόσιτα μέρη, εξερευνούν με τρόπο ιδανικό τις περιοχές των νησιών που είναι δύσκολο κανείς να προσεγγίσει. Οι κάμερες είναι προγραμματισμένες να βγάζουν μία φωτογραφία το λεπτό. «Αφού η Google δεν έρχεται στα νησιά Φερόε, αποφασίσαμε να βγάλουμε εμείς τα νησιά μας προς τον κόσμο με άλλο τρόπο, το Sheep View 360», λέει στη Daily Mail η Durita Dahl Andreassen από τον οργανισμό Visit Faroe Islands.

    Faroe7

    Η Andreassen φιλοδοξεί τα πρόβατα να βοηθήσουν «να μπουν τα νησιά Φερόες στο χάρτη» ενώ ξεκίνησε και καμπάνια για να στείλει η Google το Street View εκεί. Υπενθυμίζουμε οτι τα 18 ηφαιστειογενή νησιά που αποτελούν τα Φερόες είναι δανέζικη επικράτεια αλλά βρίσκονται πολύ μακριά από τη Δανία, ανάμεσα στην Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σκωτία.

    Faroe1

    Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί και μάθετε περισσότερα με το hashtag #wewantgooglestreetview 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles