19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η αποκάλυψη 4 ευπαθειών Zero Day στον Microsoft Exchange Server… εκτόξευσε τις επιθέσεις!

    Μετά την αποκάλυψη τεσσάρων Zero-days ευπαθειών που επηρεάζουν αυτήν τη στιγμή τον Microsoft Exchange Server, η Check Point Research (CPR) αποκαλύπτει τις τελευταίες παρατηρήσεις της σχετικά με απόπειρες εκμετάλλευσης οργανισμών που παρακολουθεί παγκοσμίως.

    • Η CPR παρατήρησε ότι οι προσπάθειες εκμετάλλευσης αριθμών σε οργανισμούς που παρακολουθεί διπλασιάστηκαν κάθε δύο έως τρεις ώρες.
    • Η χώρα που δέχθηκε τις περισσότερες επιθέσεις ήταν η Τουρκία (19% του συνόλου των προσπαθειών εκμετάλλευσης), ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες (18%) και την Ιταλία (10%).
    • Ο πιο στοχευμένος τομέας της βιομηχανίας ήταν Κυβερνητικός / Στρατιωτικός (17% του συνόλου των προσπαθειών εκμετάλλευσης), ακολουθούμενος από τον Κατασκευαστικό (14%) και τον Τραπεζικό (11%), ενώ και ο τομέας της υγείας αντιμετώπισε προβλήματα (6%), όπως και αυτός της ανάπτυξης software (7%).

    Εννοείται ότι από τη στιγμή που η Microsoft έκανε γνωστό το πρόβλημα ξεκίνησε μια κούρσα ανάμεσα στους επαγγελματίες της ασφάλειας και τους hackers, όπου οι μεν άρχισαν να παλεύουν τους δε. Σύμφωνα με την Check Point Research, αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι ασφαλείας εργάζονται σκληρά για να καταφέρουν να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας και να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles