24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H Apple απομακρύνει (προσωρινά) την εφαρμογή Youtube από το iOS 6

    Η Apple με την Google δεν “αγαπιούνται” και τόσο και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μιία φορά. Έτσι, μετά την απομάκρυνση των Google Maps και την ανάπτυξη της δικής της εφαρμογής χαρτογράφησης, συζητήσεις προκάλεσε η “αποκάλυψη” ότι η δοκιμαστική έκδοση του νέου iOS 6.0 λειτουργικού της συστήματος που κυκλοφόρησε χθες δεν ενσωματώνει την εφαρμογή Youtube.

    Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη αλλαγή, δεδομένου ότι η Apple είχε συμπεριλάβει το Youtube στο iOS λειτουργικό, από την στιγμή κυκλοφορίας του πρώτου iPhone το 2007. Όσον αφορά το λόγο της απομάκρυνσης, εκπρόσωπος της Apple σχολίασε σχετικά με το ζήτημα ότι η “σχετική άδεια για να συμπεριλάβουν την εφαρμογή Youtube στο iOS έχει λήξει”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι χρήστες των συσκευών της θα μπορούν να χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης για τη θέαση Youtube videos και ότι η Google εργάζεται πάνω σε ένα νέο Youtube app το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω του Apple App Store.

    Το γεγονός επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Youtube σημειώνοντας: “εργαζόμαστε με την Apple, ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία Youtube για τους χρήστες iOS”.

    Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες του iOS 6 φαίνεται ότι δε θα μείνουν χωρίς Youtube, δεδομένης της ανάπτυξης της εφαρμογής από την ίδια τη Google, αλλά η αλήθεια είναι πως η κίνηση της Apple να απομακρύνει την ενσωματωμένη εφαρμογή, με πρόφαση τη λήξη της άδειας, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί…

    Πηγές: NYTThe Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles