20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η αρχαιότερη προϊστορική πόλη στην Ευρώπη…

    Η αρχαιότερη προϊστορική πόλη της Ευρώπης πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία από αρχαιολόγους.


    Ένας οχυρωμένος οικισμός, κοντά στη σύγχρονη πόλη της Provadia, ο οποίος, μάλιστα, θεωρείται ότι ήταν σημαντικό κέντρο για την παραγωγή αλατιού. Το αλάτι ήταν ένα εξαιρετικά πολύτιμο υλικό εκείνη την εποχή, αναφέρουν οι ειδικοί, κάτι που μπορεί να εξηγήσει τα τεράστια αμυντικά πέτρινα τοίχη που περίκλειαν την πόλη, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο σε ανασκαφές στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Οι κάτοικοι έβραζαν νερό από μία τοπική πηγή και το χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν στήλες άλατος, τις οποίες εμπορεύονταν, αλλά και χρησιμοποιούσαν για τη συντήρηση των κρεάτων.

    Πιστεύεται ότι στην πόλη, η οποία χρονολογείται μεταξύ του 4.700 και του 4.200 π.Χ, κατοικούσαν περί τα 350 άτομα, 1.500 χρόνια πριν την εποχή που υπολογίζουν κάποιοι αρχαιολόγοι την έναρξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

    Οι ανασκαφές στην περιοχή -οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το 2005- ανακάλυψαν απομεινάρια από δύο διώροφες κατοικίες, μία σειρά από λάκκους που χρησιμοποιούνται για τελετές, καθώς και τμήματα από μία πύλη και έναν προμαχώνα.

    Πηγή: BBC News

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles