20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Αστυνομία της Ισπανίας με την χρήση drones καλεί τους πολίτες να Μείνουν Σπίτι

    Την τεχνολογία επιστρατεύει η αστυνομία στην Ισπανία στην προσπάθεια της να αποτρέψει με κάθε τρόπο τη διάδοσή του ότι ο κορωνοϊου. Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, αξιωματικοί της αστυνομίας στην Μαδρίτη άρχισαν να χρησιμοποιούν drones για να καλούν τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

    Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε από τη δημοτική αστυνομία στο στο Twitter όπου υπήρχε μάλιστα και ένα βίντεο που έδειχνε τα drones σε δράση. Στο βίντεο, φαίνεται ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Μαδρίτης να χειρίζεται το drone, που ήταν εξοπλισμένο με ένα ηχείο, μέσω του οποίου η αστυνομία έκανε έκκληση  στους ανθρώπους της περιοχής να βγαίνουν έξω μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και να παραμένουν στο σπίτι τους .

    Η εταιρεία χειρισμού της αεροναυτιλίας στην Ισπανία, ENAIRE, ανακοίνωσε στο Twitter ότι συνεργάζεται με την αστυνομία της Μαδρίτης για το project με τα drones, καθώς και με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Ο στόχος, σύμφωνα με την ENAIRE, είναι “να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι”.

    Σημειώνεται ότι πριν από την ανακοίνωση του επίσημου «εγκλεισμού» στην Ισπανία, η αστυνομία και άλλες κυβερνητικές αρχές προσπαθούσαν σκληρά να απομακρύνουν τους ανθρώπους από δημόσιους χώρους και να τους παροτρύνουν να σεβαστούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Οι άνθρωποι που παραβιάζουν την καραντίνα στην Ισπανία απειλούνται με υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles