15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η BlackView επίσημα στην Ελλάδα!

    Του Δημήτρη Σκιάννη

    Η BlackView δεν είναι ένα “τυχαίο” κινέζικο smartphone brand… Δραστηριοποιείται στην αγορά από το 2013 και εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως επιλέγουν τα προϊόντα της, καθώς απευθύνονται σε “ειδικό”, πολύ απαιτητικό κοινό.

    Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε σχεδόν 30 αγορές παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, με πολύ καλά αποτελέσματα. Διαθέτει πάνω από 500 εργαζόμενους, 10 γραμμές παραγωγής, 60 κέντρα ποιοτικού ελέγχου και δυνατότητα κατασκευής 8000-15000 τεμαχίων ανά ημέρα. Συνεργάζεται με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου, όπως τη Google, τη Samsung, τη Sony και τη MediaTek και έχει πετύχει να σημειώνει ετήσια αύξηση του τζίρου της από το 2013 μέχρι σήμερα, ο οποίος άγγιξε τα 120 εκατομμύρια δολλάρια το 2018 και θα ξεπεράσει τα 417 εκ. δολλάρια μέχρι το 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις της BlackView. Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν και οι πωλήσεις της εταιρείας σε τεμάχια, τα οποία άγγιξαν τα 1,56 εκ. το 2018 και θα ξεπεράσουν τα 5 εκ. μέχρι το 2021.

    blackview (7)

     

    Εντυπωσιακές, όμως, είναι και οι επενδύσεις της BlackView στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών, η οποία διαρκώς αυξάνεται, βρισκόμενη στα 3,4 εκ. δολλάρια το 2018, ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν (6,2 εκ. δολλάρια) το 2019, δείχνοντας πως η εταιρεία έχει σαφές πλάνο και στρατηγική ώστε να πρωταγωνιστήσει στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

    blackview (8)

    Κάπως έτσι, αλλά και χάρη σε μερικά πολύ καλά μοντέλα της, η Blackview έχει κατακτήσει υψηλό μερίδιο αγοράς σε Ρωσία, Γερμανία, Τσεχία, Αγγλία και Ισπανία, ενώ ειδικά στην πρώτη διέθεσε πέρυσι 343.000 συσκευές, σημειώνοντας 30 εκ. δολλάρια σε πωλήσεις. Στα παραπάνω έχει συμβάλλει σαφώς και η διαρκώς αυξανόμενη σε μέγεθος αγορά των rugged (ανθεκτικών) phones, στα οποία εξειδικεύεται η εταιρεία και η οποία έφτασε τα 24,6 εκατομμύρια τεμάχια το 2018, ενώ προβλέπεται να ξεπεράσει τα 54,5 εκ. τεμάχια το 2021.

    blackview (1)

    Ένα από τα best-sellers της BlackView είναι και το BV6000/BV6000S το οποίο έχει διατεθεί σε 700.000 τεμάχια μέχρι σήμερα παγκοσμίως, ενώ το πιο σύγχρονο BV9500/BV9500 Pro που λανσαρίστηκε το Σεπτέμβριο του 2018 έχει ήδη διατεθεί σε 190.000 τεμάχια. H εταιρεία ήταν από τις πρώτες που μπήκε στην αγορά των rugged phones με μοντέλα που όχι μόνο ήταν υπερ-ανθεκτικά σε πτώσεις, νερό, σκόνη και ακραίες θερμοκρασίες, αλλά ταυτόχρονα είχαν ισχυρό hardware και πολλές δυνατότητες, ώστε να εξυπηρετούν πραγματικά τις ανάγκες του χρήστη και όχι να αποτελούν ξεπερασμένα, τεχνολογικά, “τούβλα”. Η BlackView συνεργάζεται στενά με τη MediaTek και μάλιστα ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε τα high-end Helio P70 και P90 chipsets της, ενώ ήταν και η πρώτη που κυκλοφόρησε ανθεκτικό τηλέφωνο με ασύρματη φόρτιση και ανθεκτικό τηλέφωνο με θερμική κάμερα. Επιπλέον, συνηθίζει να εξοπλίζει τις συσκευές της με μπαταρίες τεράστιας χωρητικότητας, συχνά άνω των 10.000mAh, ώστε να έχουν μεγάλη αυτονομία και να μπορούν να λειτουργήσουν σαν powerbanks αλλά και LED φακοί με άνεση. Χωρίς, όμως, να υπολείπονται σε επίπεδο σχεδιασμού και εμφάνισης, στο βαθμό του δυνατού.

    blackview (5) blackview (2)

    Για την επιτυχία της BlackView είναι σημαντικός και ο υψηλών προδιαγραφών ποιοτικός έλεγχος που πραγματοποιεί η εταιρεία στα προϊόντα της, με χιλιάδες drop tests, δοκιμές άσκησης μεγάλης πίεσης πάνω στις συσκευές, δοκιμές φόρτισης, δοκιμές σε ακραίες θερμοκρασίες που μπορούν να φθάσουν ακόμα και τους 100 βαθμούς Κελσίου, δοκιμές στεγανότητας, ακόμα και δοκιμές “γήρανσης” της μπαταρίας. 

    blackview (9)

    Τέλος, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά και αρκετά, ποιοτικά μοντέλα smartphones (μη ανθεκτικά) με σύγχρονες τεχνολογίες σε επίπεδο software και hardware αλλά και ελκυστική εμφάνιση, όπως τα A10, A20, A60 Pro κ.λπ., καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος της entry-level και mid-range αγοράς.

    blackview (4)

    Η BlackView, πλέον, δραστηριοποιείται και επίσημα στην Ελλάδα μέσω της Novastar και για το λόγο αυτό βρεθήκαμε στα γραφεία της δεύτερης, όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, κ.David Xu να μας μιλά για τη BlackView, τα πλάνα της και τους στόχους της. Οι φιλοδοξίες του κ.Xu είναι πολύ μεγάλες για τη χώρα μας και υποσχέθηκε πως μέσα στους επόμενους μήνες, η BlackView θα κάνει αισθητή τη δραστηριότητά της εδώ. Μείνετε συντονισμένοι…

    blackview (6)

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles