19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η δικαιοσύνη αποφάσισε! H Xiaomi δεν έχει καμία σχέση με τον κινεζικό κομμουνιστικό στρατό

    Πριν από μερικούς μήνες, η Xiaomi είχε στοχοποιηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση, ως μια εταιρεία τεχνολογίας που συνεργάζεται και έχει σχέσεις με τον κομμουνιστικό στρατό της Κίνας και κατά συνέπεια οι δραστηριότητες της αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια των Η.Π.Α. Αυτός ο χαρακτηρισμός είχε αποδοθεί από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου αμερικανικού δικαστηρίου, δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

    Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της κινεζικής εταιρείας: H Xiaomi υποδέχεται με μεγάλη χαρά την απόφαση του δικαστηρίου που ελήφθη στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία ο χαρακτηρισμός της Xiaomi ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αίρεται. Σύμφωνα με την απόφαση, το Δικαστήριο αποσύρει, πλήρως και με άμεση ισχύ, τις κυρώσεις του Εκτελεστικού Διατάγματος υπ’ αριθμόν 13959, το οποίο απαγόρευε σε υπηκόους των ΗΠΑ να αγοράσουν μετοχές Xiaomi και τους υποχρέωνε σε αποεπένδυση των μετοχών που ήδη κατείχαν.

    Η Xiaomi επαναλαμβάνει ότι είναι μια ευρέως διαδεδομένη, δημόσια εμπορική, ανεξάρτητη εταιρεία που προσφέρει καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα αποκλειστικά για εμπορική χρήση. H Xiaomi πιστεύει πως οι αποφάσεις χαρακτηρισμού της εταιρείας ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού είναι αυθαίρετες και στρεβλές – άποψη με την οποία συμφωνεί και το δικαστήριο. Η Xiaomi σχεδιάζει να επιμείνει στην αίτησή της από το δικαστήριο να κηρύξει τον χαρακτηρισμό παράνομο και να τον αφαιρέσει οριστικά.

    Η Xiaomi είναι μια νέα και δραστήρια εταιρεία τεχνολογίας. Από την ίδρυσή της έχει προσφέρει καταπληκτικά, ευρείας κατανάλωσης, ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως smartphone και έξυπνες τηλεοράσεις, σε εξαιρετικές τιμές σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας παγκοσμίως ώστε όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες.

    Η δικαστική απόφαση είναι διαθέσιμη μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://ecf.dcd.uscourts.gov/cgi-bin/show_public_doc?2021cv0280-21

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles