20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η DJI “παγώνει” τις πωλήσεις drones σε Ρωσία και Ουκρανία για να μη χρησιμοποιηθούν σε μάχη

    Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες από την Αμερική και την Ε.Ε αποφάσισαν να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι επιθέσεις προς την Ουκρανία, δεν ισχύει το ίδιο για τις επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων. Εξαίρεση στον κανόνα όμως αποτελεί η κατασκευάστρια drones DJI, η οποία ανακοίνωσε ότι “παγώνει” τις πωλήσεις των προϊόντων των προϊόντων της και στις δυο χώρες, όχι με σκοπό πάρει θέση αλλά επειδή θέλει να παραμείνει πιστή στις αρχές της.

    Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, «η DJI θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε χρήση των drones της που θα μπορούσε να προκαλέσει κακό και προσωρινά σταματάμε τις πωλήσεις σε αυτές τις χώρες, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι κανένας δε θα χρησιμοποιήσει τα drones μας στη μάχη».

    Η απόφαση αυτή ήρθε ένα μήνα μετά την πρόταση του Ουκρανού πολιτικού Mykhailo Fedorov να σταματήσει τις πωλήσεις η DJI στη Ρωσία. Ο υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας ανάρτησε μια επιστολή στο Twitter που ανέφερε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τα προϊόντα της DJI για να εντοπίζει πολίτες ή να συλλέγει πληροφορίες για τις πτήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο γκαράζ του Mark Zuckerberg! Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που οδηγεί ο “βασιλιάς” των social media

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles