14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Όχι Tim, δεν θέλω ένα πιο οικονομικό iPhone

    cheap iphone

    Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που συζητιέται από τους συντάκτες ειδικού τύπου (δηλαδή εμάς) σε όλο τον κόσμο το πολύ πιθανό ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός πιο οικονομικού iPhone. Προ ολίγων ημερών, μάλιστα, βγήκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ενός ενδεχόμενου οικονομικότερου iPhone, που δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το πρώτο iPod και φημολογείται ότι θα διαθέτει κάμερα στα 5 MP, οθόνη Retina διαγωνίου 3,5 ιντσών και επεξεργαστή Α5. Να σας πω κάτι; Δε θέλω να δω ένα οικονομικότερο iPhone.

    Μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ένα iPhone απροβλημάτιστα, άρα δε με ενδιαφέρει αν θα βγει οικονομικότερο μοντέλο. Το αντίθετο. Δεν μπορώ να αγοράσω ένα iPhone, ούτε ένα Samsung Galaxy S4, ούτε ένα HTC One αν δεν κάνω ετήσιο προγραμματισμό. Δε θέλω ένα οικονομικότερο iPhone γιατί πιστεύω πως δε χρειάζεται να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο. Γιατί;

    Α. Θα νομιμοποιήσει την ήδη πολύ ακριβή τιμή του συμβατικού iPhone. Ένα smartphone, εξαίρετο σχεδιαστικά για κάποιους, που ανανεώνεται κάθε χρόνο δεν μπορεί να κάνει 740 ευρώ στην Ελλάδα, ή 650 δολάρια στις ΗΠΑ. Είναι πολλά. Δεν κάνει κάποιος απόσβεση με αυτό σε ένα χρόνο. Κάνει σε 4 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αφήστε, δε, που με την κυκλοφορία ενός οικονομικού iPhone θα εξαφανιστεί η όποια υπεραξία έχουν οι high end συσκευές της Apple.

    Β. Κυκλοφορούν εξαιρετικά mid-range smartphones σε άλλα λειτουργικά που καλύπτουν μία χαρά την ανάγκη για οικονομικότερες συσκευές. Βλέπε μία τεράστια σειρά από Android και Windows Phone που υπάρχουν στις προθήκες των καταστημάτων, δες δε και το Nexus 4 που χαμογελά πονηρά στη γωνία του μυαλού οποιουδήποτε ξεκινά μία συζήτηση για τις τιμές των smartphones σε όλο τον κόσμο, σε σχέση με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

    Γ. Θα δω ένα status symbol, (είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος με την ιδέα του status symbol) να καννιβαλίζεται για χάρη μίας αμφίβολης, προσωρινής κερδοφορίας και στην πίσω μεριά του υποσυνείδητού μου, σκέφτομαι «o Jobs δε θα το έκανε ποτέ αυτό». Προσωπικά είμαι εντάξει με την ιδέα του status symbol. Δεν πιστεύω πως όλα τα προϊόντα είναι για όλους. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές δυνατότητες. Και είμαι εντάξει με αυτό. Δε θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο ένα iPhone γιατί δεν έχω ανάγκη την υπεραξία του, όταν έχω άλλα, σοβαρότερα προβλήματα επιβίωσης να λύσω. Ούτε η Apple χρειάζεται ένα χρήστη σαν κι εμένα ή τους περισσότερους από εσάς, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης. Χρειάζεται αυτή τη μειοψηφία που μπορεί να αγοράσει αγόγγυστα ένα iPhone. Και άλλη μία, μεγαλύτερη, που θα έχει σχετικά εύκολα τη δυνατότητα να αγοράσει ένα iPhone. Μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι, μπορούν να ονειρεύονται αν θέλουν. Ή να την αγνοούν.

    Με λίγα λόγια; Δεν θέλω να δω ένα οικονομικότερο iPhone στις προθήκες των Apple Stores ανά τον κόσμο. Γιατί η Apple δεν είναι Samsung και αν θελήσει να γίνει, θα το κάνει αποτυχημένα. Θα χάσει την αίγλη της και θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δικαιολογία για να χρεώνει σε εξωφρενικές τιμές ένα high end κινητό.

    Ας κάνει ο καθένας αυτό που γνωρίζει καλύτερα και ας παραμείνει εκεί. Όποιος προσπάθησε να κατακτήσει τον κόσμο, απέτυχε οικτρά, έτσι λέει η ιστορία.

    Related Articles

    28 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles