14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η ΕΕΤΤ πραγματοποιεί σύσταση στους παρόχους να χρησιμοποιούν τις τελικές τιμές των υπηρεσιών

    Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) εξέδωσε σύσταση προς τις εταιρείες παροχής δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σχετικά με τις αναγραφόμενες τιμές των υπηρεσιών τους στους τιμοκαταλόγους, τα ενημερωτικά έντυπα, τα διαφημιστικά φυλλάδια, τις διαφημιστικές καταχωρήσεις, τις ιστοσελίδες και τα έντυπα των προσφορών τους προς τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με αυτή και, όπως διαβάζουμε στο infocom.gr, οι αναγραφόμενες τιμές στις τηλεπικοινωνίες πρέπει να είναι οι τελικές τιμές των υπηρεσιών και να συμπεριλαμβάνουν το αντίστοιχο κατά περίπτωση τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, καρτοκινητής τηλεφωνίας και τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

    eett-flag

    Οι εταιρείες παροχής δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών έχουν προθεσμία ενός μηνός από την κοινοποίηση της σύστασης έτσι ώστε να προσαρμόσουν σύμφωνα με αυτή τις αναγραφόμενες – προσφερόμενες τιμές των υπηρεσιών τους.

    Η σύσταση ορίζει επίσης ότι κατά την υποβολή προσφορών προς τους συνδρομητές με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. μέσω τηλεφώνου, έντυπα, ηλεκτρονικά κλπ), οι προσφερόμενες τιμές πρέπει να είναι οι τελικές τιμές πώλησης και να περιλαμβάνουν εκτός από το ΦΠΑ και το αντίστοιχο κατά περίπτωση τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, καρτοκινητής τηλεφωνίας και το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση.

    Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ η ενσωμάτωση όλων των τελών στις αναγραφόμενες – προσφερόμενες τιμές, ώστε αυτές να αντιπροσωπεύουν την τελική λιανική τιμή πώλησης, θα αυξήσει το επίπεδο διαφάνειας στην αγορά και θα διευκολύνει τους συνδρομητές να κατανοούν καλύτερα το κόστος των υπηρεσιών που λαμβάνουν και να συγκρίνουν ευχερέστερα τις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών κατά τη διαδικασία επιλογής μεταξύ διαφορετικών παρόχων ή/και υπηρεσιών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles