18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η έμμεση εμπλοκή των δορυφόρων Starlink του Έλον Μασκ μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων για τη Ρωσία

    Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, Κονσταντίν Βορόντσοφ, μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίας Ομάδας εργασίας στη Γενεύη χαρακτήρισε ως «Νόμιμους στόχους για την Ρωσία τους εμπορικούς δορυφόρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση των λεγομένων του που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, ο Κονσταντίν Βορόντσοφ, είπε «η έμμεση εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις  ημι-πολιτικών υποδομών είτε το αντιλαμβάνονται όσοι ελέγχουν αυτές τις υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων. Αυτή η προκλητική χρήση πολιτικών δορυφόρων αντιβαίνει τη Συμφωνία για το Εξωτερικό Διάστημα η οποία κάνει λόγο για αποκλειστικά ειρηνική χρήση του εξωτερικού Διαστήματος και πρέπει αυτή η χρήση να καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα».

    Το βασικό πρόβλημα της Ρωσίας είναι οι δορυφόροι του στόλου Starlink του Έλον Μασκ ο οποίος έθεσε στη διάθεση της Ουκρανικής κυβέρνησης ορισμένους από αυτούς τους δορυφόρους ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη σύνδεση τόσο των πολιτών όσο και των κυβερνητικών-στρατιωτικών υπηρεσιών. Θεωρείται δεδομένο ότι οι δορυφόροι αυτοί έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο τόσο αρχικά στην οργάνωση της άμυνας της Ουκρανίας όσο και στη συνέχεια στις επιτυχίες που έχει στο πεδίο ο Ουκρανικός στρατός. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες κεραίες υποδοχής του σήματος των δορυφόρων του Starlink στην Ουκρανία και περίπου 150 χιλιάδες ενεργοί χρήστες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles