18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η επίσημη ανακοίνωση της Huawei για το ποια μοντέλα της -και πότε- θα λάβουν το GPU Turbo Update

    H Huawei Consumer Business Group αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας για τη GPU Turbo, μια τεχνολογία επεξεργασίας γραφικών που δημιουργήθηκε από το μηδέν και θα ανανεώσει τις επιδόσεις των smartphones σε εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων, όπως τα παιχνίδια. Η αναβάθμιση GPU Turbo θα αποτελέσει μέρος του EMUI update σε μία γκάμα συσκευών Huawei και θα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μια βελτιωμένη gaming εμπειρία χωρίς να απαιτείται αναβάθμιση των συσκευών τους.

    gpu-turbo

    Ο κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με μια πρόκληση, στην οποία οι κάρτες γραφικών δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση εφαρμογών με υψηλότερες απαιτήσεις γραφικών, όπως το gaming και το VR.  Η προσέγγιση της Huawei ήταν να ανακατασκευάσει το πώς τα γραφικά θα επεξεργάζονται από το σύστημα, μια νέα μέθοδος, που αντικατοπτρίζει την δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία και μακροπρόθεσμη υποστήριξη στις συσκευές της. Οι μηχανικοί της Huawei εμπνεύστηκαν από τον υπερπληρωτή (turbocharger) του αυτοκινήτου, στον οποίο εισάγεται συμπιεσμένος αέρας στους κυλίνδρους του κινητήρα κατά την καύση, για να δώσει περισσότερη δύναμη στο όχημα χωρίς πρόσθετο κόστος καυσίμων. Η ίδια ιδέα εφαρμόστηκε στη GPU Turbo, η οποία δανείστηκε το όνομα της από τους υπερπληρωτές των αυτοκινήτων.

    Η GPU Turbo είναι ικανή να επιταχύνει την απόδοση των συσκευών βελτιστοποιώντας την χρήση του software και του hardware. Η GPU Turbo θα ανεβάσει τον πήχη για την απόδοση της κάρτας γραφικών των Huawei smartphones, ξεκινώντας με τις σειρές HUAWEI Mate 10 και P20 τον Αύγουστο. Με την αναβάθμιση GPU Turbo, η αποτελεσματικότητα επεξεργασίας των γραφικών βελτιώνεται έως και 60% ενώ συνολικά η κατανάλωση μπαταρίας SoC εξοικονομείται κατά 30%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι λειτουργίες με υψηλές απαιτήσεις συνήθως καταναλώνουν πιο γρήγορα την μπαταρία.

    Αυτή η αναβάθμιση αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους η Huawei απευθύνεται στα προβλήματα που συναντούν οι καταναλωτές, παρέχοντάς τους καινοτόμες λύσεις. Η βελτίωση γίνεται πιο αισθητή κατά την διάρκεια του gaming σε παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις γραφικών. Η GPU Turbo θα υποστηρίξει αρχικά τα PUBG MOBILE και Mobile Legends: Bang Bang, 2 κορυφαίους multiplayer τίτλους, με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το καθένα. Η υποστήριξη περισσότερων παιχνιδιών θα ανακοινωθεί μελλοντικά.

    Η αποκάλυψη της GPU Turbo έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου το mobile gaming βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως. Το 2017, το gaming σε κινητές συσκευές ξεπέρασε κατά 2 φορές περισσότερο το gaming σε Η/Υ και σχεδόν 4 φορές περισσότερο τις παραδοσιακές κονσόλες παιχνιδιών, σύμφωνα με το IDC [1]. Η αγορά του mobile gaming αναλογεί σε $46.1 δις παγκοσμίως, καλύπτοντας το 42% από τα συνολικά έσοδα του gaming που ανήλθαν στα $108.9 δις, το 2017, σύμφωνα με το Newzoo [2], έναν οργανισμό παροχής πληροφοριών για την αγορά στον κλάδο του gaming, κινητών και eSports. Ο δείκτης για τα κινητά δείχνει αύξηση 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    Πέρα από το mobile gaming, το GPU Turbo θα προσφέρει μια βελτιστοποιημένη EMUI εμπειρία στις Huawei συσκευές. Από την αύξηση της απόδοσης  θα επωφεληθούν και οι νέες τεχνολογίες όπως το VR και το AR, ανοίγοντας απεριόριστες ευκαιρίες, όπως η «ψηφιακή τάξη», το online shopping, την τηλεϊατρική, κ.α. Για παράδειγμα, μέσω του AR και του VR, οι χρήστες μπορούν να περιηγούνται σε οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω του smartphone τους σαν να βρίσκονται πραγματικά εκεί. Η GPU Turbo παρέχει μια επιπλέον βοήθεια στο hardware διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των εφαρμογών με απαιτητικά γραφικά.

    Η Huawei θα προωθεί νέες αναβαθμίσεις σε συνεχή βάση, αρχικά λανσάροντας τη σχετική αναβάθμιση τον Αύγουστο στα HUAWEI Mate 10, HUAWEI Mate 10 Pro, PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10, HUAWEI P20 Pro και HUAWEI P20 και PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS.

    GPU Turbo διεθνές χρονοδιάγραμμα αναβαθμίσεων:

    Μοντέλο Regions Ημερομηνία
    HUAWEI Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS Ευρώπη, Ρωσία, Asia Pacific (Ασία- Ειρηνικός), Μέση Ανατολή, Αφρική Αύγουστος 2018
    HUAWEI P20 and P20 Pro Ευρώπη, Ρωσία, Asia Pacific (Ασία- Ειρηνικός), Μέση Ανατολή, Αφρική Αύγουστος 2018
    HUAWEI Mate 10 Lite All Markets (Σε όλες τις αγορές) Σεπτέμβριος 2018
    HUAWEI P Smart All Markets (Σε όλες τις αγορές) Σεπτέμβριος 2018
    HUAWEI P20 Lite Ευρώπη, Asia Pacific (Ασία- Ειρηνικός), Μέση Ανατολή, Αφρική Σεπτέμβριος 2018
    HUAWEI Y9 2018 All Markets (Σε όλες τις αγορές) Σεπτέμβριος 2018
    HUAWEI Mate 9 and Mate 9 Pro All Markets (Σε όλες τις αγορές) Νοέμβριος 2018
    HUAWEI P10 and P10 Plus All Markets (Σε όλες τις αγορές) Νοέμβριος 2018


    [1] https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS43626018

    [2] https://newzoo.com/insights/articles/global-games-market-reaches-137-9-billion-in-2018-mobile-games-take-half/

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles