14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η επιστήμη μίλησε: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλένεις τα χέρια σου;

    Τα καθαρά χέρια είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων και ο τρόπος που τα πλένουμε μάλλον παίζει το ρόλο του. Μία νέα έρευνα από το Glasgow Caledonian University σημειώνει ότι η τεχνική 6 βημάτων που έχει προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι η σωστότερη μέθοδος για το πλύσιμο, ανώτερη και από το three-step protocol του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

    washing-hands

    Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Jacqui Reilly παρακολούθησε 42 γιατρούς και 78 νοσηλευτές σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο οξείας φροντίδας, καθώς έπλεναν τα χέρια τους χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα με βάση το οινόπνευμα. Οι συμμετέχοντες έπλεναν τα χέρια τους χρησιμοποιώντας μία από τις δύο τεχνικές (σε 50/50 split) και κατόπιν τα χέρια τους αναλύθηκαν για συσσώρευση βακτηρίων.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η τεχνική των έξι σταδίων ήταν πιο αποτελεσματική, ήταν βέβαια και πιο χρονοβόρα καθώς απαιτεί 42,5 δευτερόλεπτα, 7,5 περισσότερα απ’ αυτήν των τριών βημάτων. Αν θέλετε να την ακολουθήσετε και στο σπίτι (έστω και χωρίς οινόπνευμα) τα παρακάτω σκίτσα σας την εξηγούν.

    6-step

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles