21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η επόμενη έκδοση του Microsoft Edge browser θα έχει ενσωματωμένο ad blocker!

    Στο Build 2016, το συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο San Francisco, ένα… slide σε ένα workshop με τίτλο “What’s Next for Microsoft’s New Browser” αποκαλύπτει πως η επόμενη έκδοση του Edge browser θα περιλαμβάνει ενσωματωμένο ad-blocker. Και όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι νέα…Η διαφάνεια εντοπίστηκε πρώτα από το ZDNet και προκαλεί συζητήσεις.

    ms-edge-slide-2

    Αν και μέχρι πρότινος τα ad blockers χρησιμοποιούσαν μόνο “ψαγμένοι” χρήστες, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει περισσότερο mainstream. Πέρυσι, η Apple είχε παρουσιάσει ένα concept που επέτρεπε το ad blocking στον mobile Safari browser μέσω third-party extensions. Τον Ιανουάριο, ο co-founder της Mozilla παρουσίασε έναν browser που ονομάζεται Brave με ενσωματωμένο ad-blocking, ενώ το Μάρτιο η Opera native ad blocking στην developer edition του browser της.

    edge-ad-blocker

    Οι ad blockers υπόσχονται πιο γρήγορο browsing, λιγότερη κατανάλωση δεδομένων και ελαχιστοποίηση των κινδύνων να κολλήσει κάποιος έναν ιό, έτσι γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Φυσικά, η χρήση τους δε συμφέρει καθόλου τις ιστοσελίδες καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολλά έσοδα, καθώς οι διαφημίσεις που ενσωματώνουν δεν εμφανίζονται. Δεν είναι τυχαίο που κάποιες μεγάλες σελίδες έχουν αρχίσει να βγάζουν μηνύματα στους χρήστες τους που χρησιμοποιούν ad blockers προσπαθώντας να τους πείθουν να μην τους χρησιμοποιούν, ενώ κάποιες διαθέτουν μόνο επί πληρωμή εκδόσεις τους σε όσους έχουν εγκαταστήσει ad blockers. Και μπορεί η Google για ευνόητους λόγους να… αντιστέκεται, η Microsoft ωστόσο φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει έναν ad blocker στην επόμενη έκδοση του Edge browser, η οποία ίσως συμπέσει χρονικά με την κυκλοφορία του Windows 10 Anniversary Update.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles