16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Essential κατηγορείται για παραβίαση εμπορικού σήματος από το γνωστό κατασκευαστή αξεσουάρ Spigen

    Η Essential του “πατέρα” του Android, Andy Rubin, μόλις έκανε την εμφάνισή της στον κόσμο των smartphones με την πρώτη της συσκευή, ωστόσο έχει ήδη τα πρώτα της προβλήματα, καθώς η δημοφιλής εταιρεία Spigen την κατηγορεί για τη χρήση του brand.

    Με σχετική επιστολή, ζητά να σταματήσει τη χρήση του εμπορικού σήματος “Essential”, σημειώνοντας ότι κατέχει σχετικό trademark και το χρησιμοποιεί σε μία σειρά από καταναλωτικά προϊόντα (αν και όχι smartphones).

    Essential Phone

    Η Spigen υποστηρίζει ότι το όνομα Essential θα “προκαλέσει σύγχυση” αν χρησιμοποιηθεί και στο Essential Phone. Σε σχετική επιστολή “παύσης και εγκατάλειψης” οι δικηγόροι της εταιρείας επισημαίνουν μάλιστα ότι για το συγκεκριμένο λόγο η αίτηση για έγκριση trademark της Essential έχει απορριφθεί όχι μία αλλά δύο φορές από το Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων στις ΗΠΑ.

    Η Spigen χρησιμοποιεί το brand για αξεσουάρ smartphones και battery packs. Ζητά από την εταιρεία του Andy Rubin να σταματήσει τη χρήση του, ενώ, αν η απάντηση δεν έχει ληφθεί έως τις 15 Ιουνίου, είναι “έτοιμη να αναλάβει οποιεσδήποτε ενέργειες για να προστατεύσει τα εμπορικά σήματα της Spigen”.

    Η πιθανότητα να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη χρήση του brand Essential από την εταιρεία του Rubin είναι πάντως μικρή και θεωρείται περισσότερο πιθανό αυτό το ζήτημα να λυθεί εξωδικαστικά.

    Μέχρι στιγμής, όμως, η επίσημη απάντηση της Essential είναι ότι οι ισχυρισμοί του Spigen είναι “χωρίς αξία” και η εταιρεία σχεδιάζει να “ανταποκριθεί αναλόγως” σ’ αυτούς…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles