13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταργεί το geo-blocking στην πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται πάνω σε ένα νόμο που θα άρει τους γεωγραφικούς φραγμούς (geo-blocking) όσον αφορά την πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming, εφόσον βρίσκεστε εντός των ορίων της. Προς το παρόν, οι υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, το Amazon Prime, το Apple Music κ.ά., εμποδίζουν τη χρήση των υπηρεσιών τους έξω από τη χώρα στην οποία έχετε πραγματοποιήσει τη συνδρομή. Αυτό σημαίνει ότι, αν είστε π.χ. συνδρομητής του Netflix στη χώρα μας, λόγω των γεωγραφικών αποκλεισμών, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες του αν βρεθείτε σε μία άλλη χώρα της ΕΕ όπως στην Ιταλία.

    netflix

    Με το νέο νόμο, που αναμένεται να μπει σε ισχύ την επόμενη χρονιά, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες online streaming στις οποίες είναι συνδρομητές, εφόσον ταξιδεύουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από το να έχουν πρόσβαση όμως, θα μπορούν να βλέπουν και την ίδια “βιβλιοθήκη” περιεχομένου με εκείνη που έχουν στην πατρίδα τους.

    “Η σημερινή συμφωνία θα αποφέρει απτά οφέλη στους Ευρωπαίους. Όσοι έχουν συνδρομές σε αγαπημένες σειρές, μουσική και αθλητικά events πίσω στο “σπίτι” τους θα μπορούν να τα απολαμβάνουν και ταξιδεύοντας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην άρση των φραγμών σε μία νέα ενιαία ψηφιακή αγορά” δήλωσε σχετικά ο εκ των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Andrus Ansip.

    Μικρές λεπτομέρειες σχετικά με το νόμο, θα πρέπει να διευθετηθούν, καθώς και κατά πόσο ή όχι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles