14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Gal Gadot θα υποδυθεί την μεγάλη επιστήμονα και ηθοποιό, Hedy Lamarr!

    Η Gal Gadot, γνωστή για τον ρόλο της ως Wonder Woman θα υποδυθεί σύντομα μία άλλη «ηρωίδα». Τη γεννημένη στην Αυστρία ηθοποιό και παραγωγό του κινηματογράφου, εφευρέτρια και επιστήμονα, Hedy Lamarr. Η Λαμάρ, εκτός από το ότι συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ, συνέβαλε και στην εφεύρεση του Wi-fi!

    Η λαμπερή καριέρα της Hady Lamarr σε κινηματογράφο και επιστήμη

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Town & Country Mag, η Gal Gadot εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι και executive producer της μίνι σειράς. Η σταρ της MGM ήταν από τις δημοφιλέστερες τις δεκαετίες του ‘30, του ‘40 του ‘50. Γνώρισε την επιτυχία στις ταινίες «Samson and Delilah» (η πιο πετυχημένη εμπορικά ταινία του 1949) και «Boom Town» με τους Κλαρκ Γκέιμπλ και Σπένσερ Τρέισι. Θεωρήθηκε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Μάλιστα, η εξωτερική της εμφάνιση αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία του χαρακτήρα της Χιονάτης!

    Η Lamarr όμως, δεν περιορίστηκε στην λαμπρή καριέρα της ως ηθοποιός και έκανε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα εκτός οθόνης. Ήταν εφευρέτρια! Η ίδια ανακάλυψε μία τεχνολογία βασισμένη στη συχνότητα, η οποία αργότερα χρησιμοποιήθηκε στα Wi-Fi, GPS και bluetooth. Μαζί με τον συνθέτη, πιανίστα και εφευρέτη, Τζορτζ Άντειλ, κατέθεσε μια πατέντα για τη μεταβολή των συχνοτήτων. Με βάση την οποία ένας πομπός και ένας δέκτης περνούν αυτόματα από τη μια συχνότητα στην άλλη για να μην εντοπίζεται το σήμα τους.

    Η παραγωγή της μίνι σειράς

    Σεναριογράφος της σειράς θα είναι η Σάρα Τριμ (The Affair), η οποία θα είναι και executive producer της σειράς. Η μίνι σειρά θα έπαιζε στο δίκτυο Showtime αλλά νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι την παραγωγή ανέλαβε η Apple TV.

    Θα δούμε πως η Hedy Lamarr ξέφυγε από τους ναζί όταν έμενε στην Αυστρία, την μετέπειτα καριέρα της ως ηθοποιός και παραγωγός και τέλος την επιστημονική της δραστηριότητα. Το «παραμύθι» μίας μετανάστριας που ήταν και μπροστά για την εποχή της αλλά και θύμα αυτής.

    Hedy Lamarr
    H Hedy Lamarr αποτέλεσε την έμπνευση για την δημιουργία της Χιονάτης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles