14.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση με μια Jaguar i-Pace

    Η Google μας έχει δώσει “μάτια” σε εκατομμύρια δρόμους του κόσμου μέσα από το Google Street View. Πλέον, μια Jaguar i-Pace έγινε το πρώτο ηλεκτρικό Google Street View car και καταγράφει ακόμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση σε κάθε σημείο μιας πόλης!

    Το project αυτό γίνεται με τη συνεργασία των Jaguar Land Rover (JLR) και Google στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Η ηλεκτρική i-Pace θα έχει την κλασική, 360 κάμερα στην οροφή για να καταγράφει τους δρόμους της πόλης. Επιπλέον, όμως, θα έχει και ειδικούς αισθητήρες που θα καταγράφουν την ποιότητα του αέρα!

    Οι αισθητήρες θα παρέχουν πληροφορίες για το ποσοστό NO2 και CO2 στον αέρα. Επιπροσθέτως θα μπορούν να ανιχνεύουν το ποσοστό μικροσωματιδίων PM2.5 και PM10, τα οποία είναι βλαβερά για το αναπνευστικό μας σύστημα. Τα δεδομένα θα μπορούν να είναι προσβάσιμα από πολίτες, ερευνητές, τις δημοτικές αρχές και κάθε ενδιαφερόμενο οργανισμό. Έτσι θα εντοπίζονται οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση και θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, μακροπρόθεσμα.

    Η JLR σταδιακά εξηλεκτρίζει τη γκάμα της και εφαρμόζει στρατηγική για καθολική μείωση των ρύπων σε όλα τα στάδια λειτουργίας της.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles