21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Google θα πληρώσει 3 δισ. δολάρια στην Apple για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iOS!

    Η εταιρεία Securities Bernstein, σε σημείωμα που απέστειλε στους πελάτες της, αποκαλύπτει την εκτίμησή της ότι η Google θα καταβάλει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple φέτος, ώστε να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone και το iPad. Πρόκειται για ποσό τριπλάσιο από αυτό που η Google πλήρωσε την Apple πριν από τρία χρόνια, για τα ίδια δικαιώματα αδειοδότησης.

    apple-google

    Η σχετική δήλωση αναφέρει τα εξής: “Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Google πλήρωσε στην Apple 1 δισ. δολάρια το 2014 και εκτιμούμε ότι συνολικά οι πληρωμές της Google προς την Apple θα φτάσουν τα 3 δισ. δολάρια το οικονομικό έτος 2017. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληρωμές της Google αποτελούν σχεδόν μόνο κέρδη για την Apple, η Google μόνο μπορεί να αντιστοιχεί στο 5% των συνολικών λειτουργικών κερδών της φέτος και το 25% του OP growth της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια”

    Η Google είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone από την πρώτη μέρα διάθεσής του. Άλλες εφαρμογές της Google όπως το YouTube και οι Χάρτες Google κατάφεραν να παραμείνουν στην αρχική σελίδα των iPhone και iPad μέχρι το iOS 6, όταν η Apple τις απομάκρυνε. Η Google τις αντικατέστησε με νέες εφαρμογές iOS που είναι διαθέσιμες δωρεάν από το App Store, ενώ οι Χάρτες της Apple αντικατέστησαν τους Χάρτες της Google ως η προεπιλεγμένη εφαρμογή χαρτογράφησης σε iPhone και iPad.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles