17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κάντο όπως η Apple! H Google θα ξεκινήσει να σχεδιάζει τα δικά της smartphone chips

    Ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα στο The Information σημειώνει πως η Google σκεφτεται να ξεκινήσει τη σχεδίαση των δικών της chips, σε συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή, ακολουθώντας δηλαδή τη λογική που η Apple υιοθετεί στη σειρά Ax των επεξεργαστών της, τους οποίους σχεδιάζουν στο Cupertino κατασκευάζονται ωστόσο από εταιρείες όπως η Samsung. Και κάπως έτσι, ο αμερικανικός κολοσσός θέλει να φέρει ακόμη περισσότερη από την τεχνογνωσία του αλλά και μία συνοχή στο οικοσύστημα του Android.

    Πώς όμως θα το ξεκινήσει ένα τέτοιο project; Προφανώς, απαιτείται η συνεργασία με κάποιο σημαντικό κατασκευαστή, όπως η Qualcomm που παράγει αρκετά από τα κορυφαία chipsets σήμερα για Android smartphones, κάτι βέβαια που δε φαίνεται εύκολο… Κι αυτό γιατί δύσκολα ένας πρωταγωνιστής της αγοράς, όπως η Qualcomm, θα “θυσίαζε” τη δική του τεχνογνωσία για να “υιοθετήσει” τα σχέδια της Google στην κατασκευή ενός επεξεργαστή.

    Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι η Google θέλει να “ελέγξει” όσο γίνεται περισσότερο το κομμάτι του hardware των Android συσκευών, κάτι που έχει γίνει εμφανές και από την πρόσφατη απόφασή της να κυκλοφορήσει ένα υβριδικό laptop/tablet, το οποίο έχει κατασκευάσει η ίδια η εταιρεία (Pixel C). Αυτό φαίνεται πως θέλει να κάνει και με τα smartphones chips, σε μία προσπάθεια να έχει τον έλεγχο ως προς την ενσωμάτωση καινοτόμων χαρακτηριστικών σε μελλοντικές εκδόσεις του Android, όπως η υποστήριξη επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

    Μένει να δούμε αν το δημοσίευμα (το οποίο δεν έχει σχολιάσει η αμερικανική εταιρεία) ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή, αν προτιμάτε, ακόμη κι αν ισχύει, αν τελικά η Google θα μπορέσει να πείσει κατασκευάστριες chips να συνεργαστούν μαζί της. Όπως και να έχει, το -σχεδόν- σίγουρο είναι ότι τα Nexus smartphones θα είναι σίγουρα οι πρώτες συσκευές που θα ενσωματώσουν επεξεργαστές της ίδιας της Google, αν “ευοδωθούν” τα σχέδιά της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles