18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η HDM Global (Nokia) «πρωταθλήτρια» στα feature phones!

    Η HMD Global, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των Nokia phones απέκτησε πρόσφατα μια… πολύ ιδιαίτερη πρωτιά. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της IDC, η HMD Global κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα “oldie but goldie” feature phones! Αν και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις ποσότητες που έχουν πωληθεί, ωστόσο όπως έγινε γνωστό η HMD κατέχει το 30.7% μερίδιο αγοράς με βάση την αξία των προϊόντων, ενώ σε ποσότητα αυτή τη στιγμή κατέχει ένα 22.4% (Q3 2023).

    Με απλά λόγια, τα Nokia feature phones, τα οποία διαθέτουν έντονο άρωμα νοσταλγίας (θυμίζοντας τα πρώτα χρόνια της κινητής τηλεφωνίας στα 90s και στα 00s), κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές των καταναλωτών. Η κυριαρχία τους βέβαια δεν είναι τυχαία και οφείλεται σύμφωνα με insiders της αγοράς σε μια σειρά από παραμέτρους. Πρώτον, σίγουρα θα βοήθησε η ενσωμάτωση στα Nokia feature phones ενός UPI (Unified Payments Interface), μια λειτουργία που αν μη τι άλλο έλυσε τα χέρια των users, δίνοντας τη δυνατότητα για ασφαλείς digital συναλλαγές. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε ένα σχεδιαστικό refresh των μοντέλων της προσφέροντας τα τηλέφωνα της με πιο ζωντανά χρώματα (σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται τα Nokia 105 2022, Nokia 110, Nokia 110 4G, Nokia XpressAudio και Nokia 2660 Flip. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, η HMD Global σχεδιάζει να κρατήσει την παραπάνω θέση, κτίζοντας πάνω σε αυτή την επιτυχία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles