13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η HP τα βάζει με τη Microsoft για το “θάνατο” των Windows Phone

    H HP υπήρξε από τις εταιρείες που παρέμειναν πιστές στα Windows 10 Mobile σε μια εποχή που η πλειοψηφία των εταιρειών και προγραμματιστών στράφηκαν στο Android. Τώρα, αποφάσισε να εγκαταλείψει και αυτή με την σειρά της την πλατφόρμα.

    hp-elite-x3-dead

    Ο λόγος; Πολύ απλός. Χωρίς την υποστήριξη της Microsoft, το Windows phone είναι μια νεκρή πλατφόρμα και δεδομένου ότι η HP δεν αποτελεί μια εταιρεία λειτουργικού συστήματος δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε νέες συσκευές που δεν έχουν μέλλον.

    Ο Nick Lazaridis, HP EMEA President, εξήγησε ότι η εταιρεία αν και εργαζόταν πάνω σε νέα προϊόντα με Windows 10 Mobile, λόγω της αποχώρησης της Microsoft αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την πλατφόρμα. Τόνισε επίσης ότι η Microsoft αν και δεν το έχει επισημοποιήσει σχεδιάζει την συγκεκριμένη αποχώρηση εδώ και δύο χρόνια.

    “Η Microsoft, όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις, αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής. Εμείς με την σειρά μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε το έργο μας χωρίς την υποστήριξη της Microsoft.” σημειώνει.

    Ουσιαστικά, αυτό που συμπεραίνουμε από τα λεγόμενά του είναι ότι η HP ετοίμαζε αρκετά νέα προϊόντα βασισμένα σε Windows τα οποία όμως δε θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της Microsoft. Μερικά από αυτά ήταν η αναβαθμισμένη έκδοση του Elite X3 και ένα νέο lapdock.

    Σε άλλα νέα, το HP Elite X3 θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2019 χωρίς όμως να γνωρίζουμε την δεδομένη στιγμή αν θα προσφερθούν περισσότερες μονάδες πέρα του περιορισμένου αποθέματος που υπάρχει σήμερα στα καταστήματα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles