18.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Η Huawei δεν σταματάει πουθενά! Παρουσίασε το MateStation, ένα desktop PC που φέρει τη «δική» της ARM CPU!

    H Huawei μπορεί να έχει δεχθεί αδυσώπητο πόλεμο στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, παρόλα αυτά δεν σταματάει συνεχώς να εξελίσσεται και να «δοκιμάζει» διαρκώς σε νέες αγορές. Έτσι λοιπόν, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας, τώρα επενδύει και στα desktop PC, καθώς πρόσφατα στη Κίνα παρουσίασε το MateStation B515, ένα desktop computer που στην «καρδιά» του βρίσκεται το HiSilicon ARM «Homemade» chipset, ονόματι Kunpeng 920 (D920S10).

    Το ειδικά κατασκευασμένο SoC που «κατοικεί» στο MateStation φέρει την υπογραφή της TSMC, είναι κατασκευασμένο με βάση την τεχνολογία κατασκευής στα 7nm, ενώ διαθέτει 4 ή 8 πυρήνες (ανάλογα την έκδοση), οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 2.6GHz. Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του desktop PC της Huawei, υπάρχουν 4 UDIMM memory slots, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν ακόμη και μέχρι 64GB RAM (DDR4-2400), αλλά και 6 SATA 3.0 drives (για mass storage), αλλά και δύο ακόμη M.2 SSDs. Σε ότι αφορά την GPU, η Huawei έχει επιλέξει μία μάλλον «στάνταρ» κάρτα γραφικών, AMD R7 430, αν και στο motherboard οι users μπορούν να βρουν 3 PCI 3.0 slots (x16, x4 και x1), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το MateStation περιλαμβάνει και 4xUSB 3.0 και 4xUSB 2.0 ports, καθώς επίσης και 2 NICs και θύρα Ethernet (για τους πιο «παραδοσιακούς»). Το MateStation B515 θα συνοδεύεται με monitor στις 23.8 ίντσες με ανάλυση στα 1080p, 1000:1 contrast ratio και 178° viewing angle.

    To εν λόγω desktop PC αναμένεται να διατεθεί σε κυβερνητικές υπηρεσίες και αργότερα θα περάσει και στους mainstream καταναλωτές, ενώ δεν γνωρίζουμε σε αυτή τη φάση σε ποιο λειτουργικό θα βασίζεται, αλλά ούτε και ποια θα είναι η τελική τιμή του. Για να δούμε, εάν τελικά θα έρθει και από τα μέρη μας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles