18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η είδηση του Build 2016: Συνεργασία Microsoft και Canonical φέρνει τo… Ubuntu στα Windows 10!

    Αυτά είναι μεγάλα νέα, καθώς η Microsoft προσεγγίζει τους Linux developers με τρόπο που δεν το έχει ξανακάνει… Η έκπληξη της πρώτης μέρας του Build 2016 Conference λοιπόν ήταν η ανακοίνωση ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό του Linux (και του Unix) έρχεται στα Windows 10. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει το bash shell (το πιο γνωστό σύνολο εντολών που χρησιμοποιείται σε όλες τις διανομές Linux) και θα φέρει υποστήριξη για Ubuntu Linux binaries στo Anniversary Update των Windows 10, το οποίο θα διατεθεί μέσα στο καλοκαίρι.

    bash

    Μεγάλα νέα φυσικά για τους developers που θέλουν να χρησιμοποιήσουν command-line tools κατά τη δημιουργία εφαρμογών, αλλά και για power users, με την ανακοίνωση δια στόματος του Kevin Gallo της Microsoft να προκαλεί “κύματα” χειροκροτημάτων στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της αμερικανικής εταιρείας.

    Η συνεργασία της Microsoft με την Canonical είναι μία μεγάλη στιγμή πραγματικά για το λειτουργικό, προσφέροντας στους developers μία σπουδαία εμπειρία.

    Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Bash shell του Linux απευθείας από το Start Menu των Windows 10. Πληκτρολογώντας “bash”  και enter, μία cmd.exe console θα ανοίξει τρέχοντας το Ubuntu /bin/bash με πλήρη πρόσβαση στο Ubuntu user space. Αυτό σημαίνει πρόσβαση στα δεκάδες χιλιάδες δυαδικά πακέτα που είναι διαθέσιμα στο Ubuntu, όπως τα apt, ssh, rsync, find, grep, awk, sed, sortxargs,md5sum, gpg, curl, wget, apache, mysql, python, perl, ruby, php,gcc, tar, vim, emacs, diff, patch κ.ά.

    Το πιο σημαντικό που φέρνει αυτή η συνεργασία είναι ένας open source αέρας στη Microsoft που φαίνεται να ξεπερνάει την εποχή που έβλεπε το Linux με… διαφορετικό μάτι.

    Διαβάστε αυτό το blog post του Scott Hanselman για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία Microsoft Canonical

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles