15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Intel κυκλοφόρησε την πρώτη Desktop GPU της… αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε!

    Εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά των GPUs υπάρχουν δύο μονομάχοι που κονταροχτυπιούνται, καθώς Nvidia και AMD επιδίδονται σε ένα ασταμάτητο αγώνα δρόμου, παρουσιάζοντας συνεχώς νέα και πιο εξελιγμένα προϊόντα. Για αυτό και σίγουρα ένα τρίτος πόλος δεν θα ήταν μια άσχημη ιδέα (έτσι για να σπάσει το μονοπώλιο αυτών των δύο εταιρειών και να αυξηθούν οι επιλογές των users). Όταν δε μάλιστα στην CES 2020, η Intel γνωστοποίησε την πρόθεση της να… κατέβει στο γήπεδο των καρτών γραφικών, αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι θα επιχειρούσε να μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Ένα χρόνο μετά βέβαια και αφού πρόσφατα η εταιρεία – κολοσσός προχώρησε στην αποκάλυψη των δικών της dedicated GPUs (Intel Iris Xe), τα πράγματα είναι μάλλον τελείως διαφορετικά από ότι αρχικά τα περιμέναμε…

    Συγκεκριμένα, οι νέες αυτές on-board κάρτες γραφικών ελάχιστη σχέση θα έχουν με το gaming (κοινώς μην περιμένετε να τρέξετε το Cyberpunk 2077 ούτε κατά διάνοια), καθώς η εν λόγω πρόταση απευθύνεται στην αγορά των low-end και mid-range desktop PCs που χρησιμοποιούνται για απλή “mainstream” καθημερινή χρήση (εφαρμογές γραφείου, πλοήγηση στο Internet και αναπαραγωγή entertainment-based περιεχομένου). Ουσιαστικά οι κάρτες γραφικών Intel Iris Xe, θα χρησιμοποιηθούν σε pre-built συστήματα και δεν θα είναι διαθέσιμες προς πώληση στους καταναλωτές. H εν λόγω desktop GPU θα έχει τρία display outputs, θα υποστηρίζει HDR και θα διαθέτει 4G LPDDR4x onboard memory. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel έχει στα σκαριά και μια πρόταση που θα προσανατολίζεται πιο πολύ στο gaming (Χe-HPG), προσφέροντας προσιτό ray tracing και GDDR6 memory. H προαναφερθείσα GPU θα κάνει την εμφάνιση της κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά που διανύουμε.      

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles