24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Kaspersky παρουσιάζει προσωποποιημένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα ψηφιακής ασφαλείας

    Η Kaspersky παρουσίασε το ανανεωμένο Kaspersky Adaptive Online Training, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Area9 Lyceum. Η λύση δημιουργεί ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας που προσαρμόζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε χρήστη, όπως θα έκανε ένας δάσκαλος για τους μαθητές του. Το περιεχόμενο αυτής της νέας λύσης εταιρικού επιπέδου βασίζεται στην τεχνογνωσία της Kaspersky σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας και παρέχεται σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές εκμάθησης.

    Η εκπαίδευση με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας είναι απαραίτητη για την εισαγωγή βασικών εννοιών ψηφιακής ασφάλειας και την παροχή στο προσωπικό των πληροφοριών που απαιτούνται, ώστε να μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί βλέπουν ότι ορισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν παρέχουν απαραίτητα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ενώ το 37% των επιχειρήσεων που ήδη εφαρμόζουν τέτοια προγράμματα έχουν τουλάχιστον λάβει μια μορφή εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας, μόλις το 13% των οργανισμών που ρωτήθηκαν επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα ασφάλειας στον τομέα της πληροφορικής που προκλήθηκαν από τις ενέργειες των υπαλλήλων τους.

    Τα λάθη εξακολουθούν να συμβαίνουν επειδή οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν τι έχουν μάθει εάν δεν τους δοθεί η ευκαιρία να διατηρήσουν τις πληροφορίες σωστά. Για παράδειγμα, την επόμενη μέρα μιας διάλεξης μιας ώρας, οι συμμετέχοντες ξεχνούν το 50-80 τοις εκατό των πληροφοριών που έχουν μάθει, και όταν έχουν περάσει 30 ημέρες, μπορούν να ανακαλέσουν μόνο δύο έως τρία τοις εκατό ολόκληρης της ομιλίας. Ωστόσο, οι υπάλληλοι θεωρούν ότι η εκμάθηση για θεματικές που ήδη γνωρίζουν, και ακόμη και οι πολλές επαναλήψεις αυτών, μπορεί να είναι βαρετές και ενοχλητικές. Για να βοηθήσει τις εταιρείες να παρέχουν βασικές γνώσεις χωρίς να υπερφορτώνουν το προσωπικό, η Kaspersky, σε συνεργασία με το Area9 Lyceum, παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα Kaspersky Adaptive Online Training.

    Η πλατφόρμα δημιουργεί μια συγκεκριμένη πορεία μάθησης για κάθε χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις που έχουν ήδη οι εργαζόμενοι και την αυτοπεποίθησή τους σχετικά με την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας. Για να επιτευχθεί αυτό το συγκεκριμένο μονοπάτι, οι έξυπνοι «βιολογικοί» αλγόριθμοι του Area9 Lyceum συνδυάζουν ερωτήσεις με το περιεχόμενο, αξιολογώντας τόσο τη γνώση του θέματος όσο και την αυτοπεποίθηση στις απαντήσεις καθώς ο υπάλληλος μελετά. Οι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν την πορεία προς την κατάκτηση των συγκεκριμένων δεξιοτήτων, παραλείποντας το περιεχόμενο που ήδη γνωρίζουν τα μέλη του προσωπικού, βοηθώντας τα να κατακτήσουν έννοιες και θέματα με τα οποία είναι λιγότερο εξοικειωμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να χρειαστεί ένας εξειδικευμένος υπάλληλος λιγότερο από 10 λεπτά για να μάθει μόνο τα θέματα στα οποία υστερεί, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν μισή ώρα για να ολοκληρώσουν ολόκληρη την ενότητα, η οποία τους δίνει περισσότερο χρόνο αφιερωμένο σε μαθησιακούς στόχους που είναι οι πιο δύσκολοι για τον εκάστοτε μαθητή. 

    Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο καλύπτει θέματα σχετικά με κωδικούς πρόσβασης, ασφάλεια email, περιήγηση στο διαδίκτυο, κοινωνικά δίκτυα και messenger, ασφάλεια τερματικού σημείου, φορητές συσκευές και GDPR (θα είναι διαθέσιμο το τρίτο τρίμηνο του 2020). Αυτό το σετ δεξιοτήτων διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν με πόρους πληροφορικής με ελάχιστους κινδύνους ψηφιακής ασφάλειας. Όλα τα μαθήματα και οι δοκιμές βασίζονται σε πραγματικές καταστάσεις και παραδείγματα επιθέσεων που έχουν συμβεί στον πραγματικό κόσμο.

    Το Kaspersky Adaptive Online Training είναι εύκολο στη διαχείριση. Ένας διαχειριστής χρειάζεται μόνο να επιλέξει ποιες ενότητες πρέπει να ολοκληρώσει μια ομάδα χρηστών, ενώ η λύση θα στείλει στους χρήστες τον απαραίτητο σύνδεσμο για τα απαιτούμενα μαθήματά τους. Η λύση παρέχει επίσης λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απόδοση των εργαζομένων και την παρακολούθηση των μαθητών που είναι σίγουροι για επισφαλείς ενέργειες.

    «Όπως δείχνει η τρέχουσα πρακτική, το πιο δύσκολο καθήκον είναι η παρακίνηση και η διδασκαλία νέων δεξιοτήτων σε υπαλλήλους που κάνουν λάθη αλλά είναι απόλυτα σίγουροι ότι κάνουν τα πάντα σωστά. Αυτό ονομάζεται ασυνείδητη ανικανότητα. Η προσαρμοστική μεθοδολογία εκμάθησης επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν αυτούς τους τομείς μεταξύ του προσωπικού τους και να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να κλείσουν τα κενά δεξιοτήτων, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα κατακλύζονται από περιττή θεωρία. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Area9 Lyceum, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση ατομικής μαθησιακής πορείας, οι εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και το 50% του συνολικού χρόνου που δαπανάται για την εκπαίδευση», σχολιάζει η Elena Molchanova, Head of security awareness marketing στην Kaspersky.

    Η λύση που βασίζεται στο cloud είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Αραβικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρωσικά.

    Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles