22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Kate Winslet θυμάται τον ρόλο της στο Contagion και μας δίνει συμβουλές ενάντια του κορωνοϊού

    Σχεδόν 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η ταινία Contagion γίνεται ξανά viral λόγω της απίστευτης ομοιότητας της υπόθεσής της με την πρόσφατη πανδημία κορωνοϊού COVID – 19. (Διαβάστε αναλυτικά για την ταινία εδώ). Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Contagion, Kate Winslet σε ένα έξυπνο βίντεο, μας μιλάει για τον ρόλο της στην ταινία και μας δίνει απαραίτητες συμβουλές για να προφυλαχτούμε από τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων μας δείχνει και πως να πλένουμε σωστά τα χέρια μας.

    Οι συμβουλές της «επιδημιολόγου» του Contagion, Kate Winslet 

    «Στην ταινία Contagion έπαιξα τον ρόλο μίας επιδημιολόγου που προσπαθούσε να σταματήσει την εξάπλωση ενός υποθετικού θανατηφόρου ιού» θυμάται η Kate Winslet. «Για να προετοιμαστώ για τον ρόλο μίλησε με μερικούς από τους καλύτερους ειδικούς δημόσιας υγείας. Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που μου έμαθαν; Πλένουμε τα χέρια μας, σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό. Στην πραγματικότητα, μία τέτοια κίνηση μπορεί όντως να σώσει την δική σου ή την ζωή κάποιου που αγαπάς» αναφέρει η 44χρονη ηθοποιός.

    Δεν χρειάζεστε τεχνογνωσία ή πολύ προσπάθεια. Μόνο σαπούνι και νερό».  

    «Ο ιός «πλένεται» όταν τα μόρια του νερού ενώνονται με αυτά του σαπουνιού και έρχονται σε επαφή με την λιπαρότητα των χεριών μας. Κυριολεκτικά, ο ιός ξεπλένεται και καταλήγει στον νιπτήρα. Ένας επιστήμονας μου το έμαθε. Επίσης, μου έμαθε να τα πλένω για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

    Μην ξεχνάτε: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κολλήσετε κορωνοϊό: εάν έρθετε σε απευθείας επαφή με σταγονίδιο από τον βήχα ή το φτέρνισμα φορέα του ιού. Εάν αυτό το σταγονίδιο βρεθεί στην μύτη, στο στόμα ή στα μάτια σας, εισέρχεται στον οργανισμό σας. Γι’αυτό πρέπει οι άνθρωποι να καλύπτουν το στόμα τους με τον αγκώνα τους όταν βήχουν ή φτερνίζονται.

    Ο COVID – 19 μπορεί να ζήσει και στις επιφάνειες. Αναλόγως το υλικό της επιφάνειας, ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες. Οπότε, είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τις επιφάνειες. Ψεκάζουμε, περιμένουμε 4 λεπτά – ναι, χρειάζεται ώρα ώστε να κάνουν την δουλειά τους – και μετά καθαρίζουμε με ένα πανί.

    Χρειαζόμαστε την θεραπεία αλλά μέχρι να την έχουμε, ας είμαστε εμείς η θεραπεία, ο ένας για τον άλλον. Έχουμε το μέλλον μας, κυριολεκτικά στα χέρια μας».

    Δείτε όλο το βίντεο στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους παρακάτω:   

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles