18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Κίνα απαγορεύει το Pokemon Go και άλλα AR games

    Θυμάστε το Pokemon Go; Σίγουρα ναι, αν και μάλλον έχετε σταματήσει να το παίζετε. Πάντως, αν βρισκόσασταν στην Κίνα δε θα το παίζατε σίγουρα, καθώς η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει το Pokemon Go καθώς και άλλα παρόμοια Augmented Reality (AR) games και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ασφάλεια.

    pokemon-go-china

    Στην Κίνα θεωρούν ότι τέτοια παιχνίδια αποτελούν απειλή για τις ζωές των παικτών. Κι αυτό γιατί όταν π.χ. στο Pokemon Go ένας παίκτης ξεχύνεται στους δρόμους για να πιάσει εικονικά πλάσματα στον πραγματικό κόσμο, μπορεί να κινδυνεύσει από κάτι. Έχοντας τα μάτια του κολλημένα στην οθόνη είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος ή σε κάποια κλοπή και όχι μόνο. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλά έως τώρα και όπως φαίνεται η κινεζική κυβέρνηση δε θα αλλάξει γνώμη ως προς την απαγόρευση αν δεν “εκτιμηθούν και αξιολογηθούν πιθανοί κίνδυνοι σχετικά με την ασφάλεια”.

    Τι θα γίνει λοιπόν; Μάλλον η Niantic θα αναγκαστεί να αποσύρει το παιχνίδι της από την τεράστια αγορά της Κίνας, εκτός και αν βρει τον τρόπο να το κάνει πιο “ασφαλές”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles