18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Κύπρος στις μεσαίες θέσεις της κατάταξης της Ε.Ε στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

    eGovernment

    Σημαντική πρόοδο στο e-government σε όλη την ΕΕ. καταγράφει το τελευταίο benchmark για τις υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των κρατών μελών της ΕΕ (eGoverment Benchmark 2018).

    Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την Capgemini και τους συνεργάτες της έπειτα από εντολή της Κομισιόν. Όπως αναφέρει η Capgemini, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την αύξηση της διαθεσιμότητας υπηρεσιών μέσω κεντρικών portals που παρέχονται σε διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι από τα τεστ που διεξάχθηκαν για πρώτη φορά, διαφάνηκε ότι μόλις το 10% των 3.500 κυβερνητικών sites παρείχε ένα πλήρες επίπεδο προστασίας.

    Εκτός από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Capgemini συμπεριέλαβε στην έρευνά της, και τις Ισλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ελβετία. Στην κορυφή της λίστας της μελέτης φιγουράρει η Μάλτα, και την ακολουθούν κατά σειρά η Εσθονία και η Φινλανδία, οι οποίες παρουσιάζουν τις υψηλότερες επιδόσεις στους τομείς επικαιροποίησης χρηστών, διαφάνειας, προσβασιμότητας των υπηρεσιών από άλλους Ευρωπαίους πολίτες και τεχνολογική υποδομή.

    Η Κύπρος, πλασάρεται στις μεσαίες θέσεις της γενικής κατάταξης (στην 15η θέση), ενώ στην αξιοποίηση του προτύπου eID για τις ηλεκτρονικές πληρωμές υστερεί κατά πολύ από το μέσο όρο της ΕΕ και βρίσκεται στην 27η θέση, μια θέση δηλαδή πάνω από την Ελλάδα που βρίσκεται στην 28η θέση της κατάταξης, όπου  μαζί με την Ρουμανία και την Ελβετία έχουν τις χειρότερες επιδόσεις σε αυτόν το δείκτη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles