20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η Lara Croft είναι ο πιο εμβληματικός χαρακτήρας όλων των εποχών

    Η Lara Croft κατάφερε να νικήσει τους Mario και Sonic και να ανακηρυχθεί ο πιο εμβληματικός χαρακτήρας σε video games όλων των εποχών.

    Η πρωταγωνίστρια της σειράς Tomb Raider κατέκτησε την κορυφή σε μια δημοσκόπηση της Bafta, στην οποία ψήφισαν περισσότεροι από 4.000 gamers από όλο τον κόσμο. Η Croft ξεπέρασε τον θρυλικό Mario της Nintendo που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Άγγλος Πράκτορας 47 από τη σειρά Hitman. Άλλοι που έκαναν εμφάνιση στο top 10 είναι ο Sonic the Hedgehog της Sega, ο Link από τα παιχνίδια Zelda, ο Master Chief από τη σειρά Halo του Xbox και ο κλασικός χαρακτήρας Pac-Man.

    Σημειώνεται ότι η Lara Croft εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Tomb Raider το 1996 στο  πρώτο PlayStation, στον υπολογιστή και στην κονσόλα Sega Saturn. Η αρχαιολόγος αποτέλεσε δημιούργημα της Βρετανικής εταιρείας παιχνιδιών Core Design. Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης Crystal Dynamics αγόρασε την σειρά, μετά την κακή υποδοχή του Tomb Raider: The Angel of Darkness και έκανε reboot στο χαρακτήρα και την σειρά. Άλλαξε τις αναλογίες του σώματος της Lara, και της έδωσε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τα περιβάλλοντα των παιχνιδιών.

    Υπήρξαν αρκετές δεκάδες παιχνίδια και expansions με την Lara σε διάφορες πλατφόρμες, με μια remastered συλλογή των τριών πρώτων παιχνιδιών να κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2024.

    Ο εμβληματικός χαρακτήρας έγινε επίσης ταινία το 2001 με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie και αργότερα το 2018 με τη Σουηδέζα ηθοποιό Alicia Vikander.

    Η Shelley Blond, που έδωσε τη φωνή της Croft για πρώτη φορά στα παιχνίδια, ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο ο χαρακτήρας έγινε δημοφιλής ήταν μια μεγάλη έκπληξη εκείνη την εποχή. Η Lara Croft θεωρείται από πολλούς ως ένα σύμβολο του σεξ που τράβηξε γρήγορα την προσοχή της βιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα. Αποτελεί την πιο αναγνωρίσιμη μορφή σε βιντεοπαιχνίδι και έχει στην κατοχή της έξι ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες. Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, η Lara είχε απεικονιστεί στα εξώφυλλα περισσότερων από 1,100 περιοδικών, προσπερνώντας όλα τα supermodels.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles