20.1 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Η λειτουργία Dark Mode είναι πλέον διαθέσιμη στα Native Apps της eBay

  Η eBay λανσάρει τη λειτουργία Dark Mode για όλες τις native εφαρμογές της. Η συγκεκριμένη λειτουργία σχεδιάστηκε για να αναβαθμίσει την εμπειρία των καταναλωτών, να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις της συσκευής, να δημιουργήσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα και να προσφέρει βέλτιστη ποιότητα στους πελάτες της πλατφόρμας, καθώς αποτελεί μία από τις σύγχρονες λειτουργίες που αναζητούν πλέον από το κινητό τους τηλέφωνο. Η eBay είναι μία από τις πρώτες εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου που λάνσαρε τη λειτουργία Dark Mode για συσκευές iOS και Dark Theme για Android.

  Μέχρι στιγμής, η λειτουργία Dark Mode είναι το πιο περιζήτητο app feature για το 2020. Πλέον οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν ότι οι φωτεινές οθόνες μπορούν να κουράσουν τα μάτια. Όταν τα μάτια καταπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα, επηρεάζονται αρνητικά συνήθειες γύρω από τον ύπνο μας, τη συγκέντρωσή μας αλλά και την υγεία μας γενικά.

  Εφαρμόζοντας ένα συνδυασμό χρωμάτων, με ανοιχτόχρωμο κείμενο, εικονίδια και γραφικά στοιχεία διεπαφής χρήστη, σε σκούρο φόντο, η υπηρεσία Dark Mode προσφέρει μία άνετη οπτική εμπειρία. Ακολουθώντας όλες τις κατευθύνσεις και πρότυπα σχετικά με τα contrast, η υπηρεσία Dark Mode, είναι, επίσης, κατάλληλη για τους πελάτες που έχουν ευαισθησία στο φως και προβλήματα όρασης, βοηθώντας τους να περιηγούνται ευκολότερα στην εφαρμογή.

  Ως πρόσθετο όφελος, η υπηρεσία Dark Mode συμβάλλει στην εξοικονόμηση της ζωής της μπαταρίας, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

  Πως λειτουργεί

  Η eBay έχει ενημερώσει τις εφαρμογές της ώστε να υποστηρίζουν την επιλογή της συγκεκριμένης λειτουργίας τόσο για πλατφόρμες Android, όσο και για iOS. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν είτε με ανοιχτόχρωμες, είτε με σκούρες χρωματικές παλέτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

  Για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία Dark Mode για συσκευές iOS, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει στην επιλογή “Display & Brightness” που θα βρει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής στην συσκευή του. Από εκεί, διατίθεται η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ «Ανοιχτού» και «Σκούρου» φόντου. Ακόμα, ο χρήστης έχει την επιλογή να ορίσει ένα «Πρόγραμμα Εμφάνισης» που υπαγορεύει πότε ενεργοποιείται η υπηρεσία Dark Mode.

  [Εισαγωγή για συσκευές iOS: https://vimeo.com/manage/419063470/general]

  Για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία Dark Theme για συσκευές Android 10 καθώς και άλλες, ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Dark Theme στη συσκευή του, από τις ρυθμίσεις οθόνης της συσκευής Android. Ακόμη, όλοι οι χρήστες Android μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής της eBay, στο μενού «Theme», καθώς, επίσης, μπορούν να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν την επιλογή Dark Theme εντός της εφαρμογής ή των ρυθμίσεων της συσκευής.

  [Εισαγωγή για συσκευές Android: https://vimeo.com/manage/419063737/general]

  Ο σχεδιασμός και η τεχνολογία πίσω από τη λειτουργία

  Σε συνέχεια των δοκιμαστικών χρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από ομάδες χρηστών κινητών, η λειτουργία Dark Mode επεκτάθηκε και αναπτύχθηκε με βάση την κριτική τους, καθιστώντας τη πιο προσιτή και εύκολη στη χρήση. Οι χρήστες των κινητών συσκευών σκέφτονται, πλέον, περισσότερο βάσει πλαισίου και εξετάζουν παράγοντες, όπως τα μεγέθη των στόχων και τις εργονομικές θέσεις. Το γεγονός αυτό έφερε ορισμένες αλλαγές στα στοιχεία και τη διάταξη του περιβάλλοντος εργασίας του χρήστη.

  Η μεταφορά της λειτουργίας Dark Mode στις εφαρμογές της eBay επιτεύχθηκε χάρη στην τεχνολογία Component Architecture της σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία Design System της πλατφόρμας.

  Η τεχνολογία Component Architecture αποτελεί ένα πλαίσιο, που περιλαμβάνει ένα σύνολο επαναχρησιμοποιημένων UI στοιχείων, τα οποία ορίζουν τα δομικά στοιχεία της εφαρμογής σε επίπεδο UI. Αυτό επιτρέπει στο σχεδιασμό, τη μηχανική και το προϊόν να κινούνται γρήγορα, διασφαλίζοντας παράλληλα στους χρήστες μια σταθερή και συνεπή εμπειρία.

  Η χρήση αυτών των κοινών στοιχείων σε συνδυασμό με την κεντρική βιβλιοθήκη των σχεδιαστών συστημάτων που διαθέτουμε, επιτρέπουν στην eBay να πραγματοποιεί σχεδιαστικές θεματικές αλλαγές σε επίπεδο πλατφόρμας. Αυτό ήταν κομβικής σημασίας για την σχετικά γρήγορη υποστήριξη της λειτουργίας Dark Mode. Για παράδειγμα, αντί να χρειάζεται να κάνουμε ένα «dark» στυλ σε κάθε κουμπί της εφαρμογής μας, καταφέραμε να κάνουμε μία μόνον αλλαγή στο στυλ για να ενημερώσουμε ταυτόχρονα όλα τα κουμπιά.

  Βελτίωση της Εμπειρίας

  Σε άλλα σημεία της εφαρμογής της eBay, οι χρήστες μπορούν να βρουν ενημερώσεις σχετικά με τη μορφή των εικονιδίων και τις γραμματοσειρές, καθώς και τα χρώματα του φόντου στη γραμμή πλοήγησης που αλλάζουν, με στόχο να συμπληρώσουν θέμα που έχουν επιλέξει. Όλες οι ενημερώσεις στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Dark Mode, θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές iOS. Η κυκλοφορία περιλαμβάνει, επίσης, ένα αντίστοιχο Dark Theme για συσκευές Android. Η εν λόγω λειτουργία, αυτή τη στιγμή, κυκλοφορεί για τους χρήστες από τις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστραλία, ενώ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου επεκτάθηκε και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

  Η eBay συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να εξατομικεύει την εμπειρία του πελάτη. Όλες της οι ενέργειες γίνονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών της και, έτσι, θα συνεχίσει να καινοτομεί για χάρη τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Απολαύστε τη νέα λειτουργία Dark Mode στις ρυθμίσεις του κινητού σας, σήμερα.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles