15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Lenovo αντεπιτίθεται με τα νέα εκπληκτικά ThinkPad, σχεδιασμένα ειδικά για remote working!

    Η Lenovo ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία μοντέλα της σειράς ThinkPad, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως επανασχεδιασμένων μοντέλων X13 και X13 Yoga με οθόνες αναλογίας 16:10, αλλά και των ενημερωμένων σειρών T και L. Επίσης, η Lenovo παρουσιάζει τους ανανεωμένους φορητούς σταθμούς εργασίας ThinkPad με ευέλικτες επιλογές επεξεργαστή, διακριτικά γραφικά και βελτιωμένες οθόνες. Τα ThinkPad P14s και P15s  προσφέρουν τόσο ισχύ, αλλά και απόλυτη φορητότητα. Με έμφαση στην ενίσχυση της ευελιξίας και της απρόσκοπτης διεκπεραίωσης της εργασίας των επιχειρήσεων, εν μέσω της αυξανόμενης χρήσης του cloud, τα επιλεγμένα μοντέλα ThinkPad ενσωματώνουν καλύτερες επιλογές συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά γρήγορων WWAN2 και Intel® Wi-Fi 6E3, τεχνολογίας 5G. Κάμερες web Full HD4, βελτιωμένες οθόνες με επιλογές χαμηλού μπλε φωτισμού, Dolby Vision® και σύστημα ηχείων Dolby Audio®, όλα σχεδιασμένα ώστε να ενισχύσουν την εμπειρία συνεργασίας και να μεγιστοποιήσουν την συγκέντρωση των χρηστών. Τέλος, η νέα premium οθόνη ThinkVision P40w-20 είναι η πρώτη στον κόσμο Thunderbolt 4 επαγγελματική οθόνη και προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία για τον χρήστη που δουλεύει στο γραφείο, αφού διαθέτει πολλαπλές θύρες και βελτιωμένη λειτουργικότητα.

    Thinkpad X13 Yoga

     

     

    Τα νέα ThinkPad laptops προσφέρουν στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει την πιο κατάλληλη διαμόρφωση για τις ανάγκες του. Τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε μαύρο ή γκρίζο χρώμα με επιλογές που περιλαμβάνουν επεξεργαστές Intel Core vPro 11ης γενιάς ή τους τελευταίους AMD Ryzen 5000 Series Mobile Processors. Οι φορητοί σταθμοί εργασίας ThinkPad P14s μπορούν επίσης να διαμορφωθούν με γραφικά AMD Radeon™ ή NVIDIA®, ανάλογα με το μοντέλο. Οι φορητοί υπολογιστές βελτιώνουν επίσης τις εμπειρίες ComputerVision Experience (CVx) με επιλογές ασφάλειας όπως το πρόγραμμα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων Match-on-Chip, το οποίο σε ορισμένα μοντέλα είναι ενσωματωμένο στο κουμπί λειτουργίας, για ευκολία χρήσης. Μια ακόμη λειτουργία ασφάλειας είναι ο αισθητήρας ανίχνευσης ανθρώπινης παρουσίας5 των μοντέλων Intel, λειτουργία που προσφέρει ανέπαφο login  – μέσω της αναγνώρισης προσώπου των Windows Hello. Αυτές οι βελτιώσεις προστίθενται στις υπάρχουσες δυνατότητες ασφάλειας του ThinkShield για την προστασία των χρηστών.

    Το hardware, το software και οι υπηρεσίες που υπόσχονται ένα πιο έξυπνο μέλλον

    Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του σύγχρονου περιβάλλοντος της πληροφορικής και η αποδιοργανωτική μετάβαση στη συνεργασία μέσω i-cloud, σημαίνει ότι οι χρήστες αναζητούν ομαλή πρόσβαση σε τεχνολογικές λύσεις που συνδυάζουν hardware, software και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, οι φορητοί υπολογιστές ThinkPad διαθέτουν λογισμικό Lenovo Commercial Vantage και μια προσαρμοσμένη λύση Device as a Service (DaaS) που διευκολύνουν τις αγορές, την διαμόρφωση του ψηφιακού εξοπλισμού και την ασφαλή ενεργοποίησή τους από τον τελικό χρήστη6. Αυτός ο συνδυασμός μειώνει το συνολικό κόστος, βελτιώνει την παραγωγικότητα και επιτρέπει ευέλικτες επιχειρηματικές λειτουργίες. Ακόμη, προσθέτοντας το Lenovo Premier Support, οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται οτι έχουν τον έλεγχο του χώρου εργασίας τους, καθώς καθίστανται περισσότερο αυτόνομοι.

    Η Lenovo υπόσχεται ένα πιο πράσινο μέλλον

    Οι προσπάθειές μας για το μέλλον στους άξονες περιβάλλον, κοινωνία και διακυβέρνηση (ESG), δίνουν έμφαση στον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας για ένα βιώσιμο μέλλον. Χρησιμοποιώντας κατά το δυνατόν βιοδιασπώμενες συσκευασίες, ανακυκλωμένα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Lenovo έχει θέσει τους πλέον δυναμικούς, επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους μείωσης ενέργειας και εκπομπής αερίων, προκειμένου να υποστηρίξει τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους (FY) 2019/20, η Lenovo πέτυχε μείωση των εκπομπών αερίων κατά 92% συγκριτικά με το έτος 2009/107. Οι μειώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου Scope 1 και Scope 2 επετεύχθησαν με την υλοποίηση έργων βελτιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης, τη χρήση ηλιακών πηγών ενέργειας στην παραγωγή και την απόκτηση πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας, μέσα από την συμμετοχή της εταιρίας σε αντίστοιχα projects.

    Για πλήρη στοιχεία σχετικά με τις δεσμεύσεις ESG της Lenovo, διαβάστε την εκτενή Έκθεση Αειφορίας.

    Η νέα οθόνη που βελτιώνει την παραγωγικότητα

    Το ThinkVision P40w διαθέτει οθόνη 39,7 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 21:9 και διευρυμένη ανάλυση 5120 x 2160 WUHD που προσφέρει ευκρίνεια στις λεπτομέρειες. Η οθόνη περιλαμβάνει Natural Low Blue Light τεχνολογία, με πιστοποίηση TÜV Rheinland Eyesafe® για την μείωση της κόπωσης των ματιών από τις μπλε ακτίνες υψηλής ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια στην απόδοση του χρώματος και της εικόνας συνολικά. Η οθόνη σύνδεσης USB-C διαθέτει έως και 12 θύρες, συμπεριλαμβανομένων δύο θυρών Thunderbolt 4 για δεδομένα, βίντεο και network passthrough, καθώς και φόρτιση έως και 100W με τεχνολογία Smart Power.

    H ThinkVision P40w-20 είναι η πρώτη οθόνη Thunderbolt 4 παγκοσμίως με την δυνατότητα Intel® AMT, η οποία επιτρέπει μια σταθερή και ασφαλή σύνδεση, διευκολύνοντας την εξ αποστάσεως χρήση  και την διατήρηση της σύνδεσης συσκευών. Επιπλέον, το P40w-20 περιλαμβάνει  πατενταρισμένες τεχνολογίες που ενισχύουν την εμπειρία του τελικού χρήστη: το eKVM, το οποίο δίνει στον χρήστη άμεση πρόσβαση σε δύο πηγές υπολογιστή με το πάτημα ενός κουμπιού και το True Split, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθήσει και τις δύο αυτές πηγές ταυτόχρονα μέσω του Picture-by-Picture, αλλά και να επιλέξει ποια πηγή θα μοιραστεί σε μια οθόνη τηλεδιάσκεψης για παράδειγμα.

    Χαρακτηριστικά με μια ματιά – Δείτε τα datasheet για πλήρεις προδιαγραφές:

    • Οθόνη συμβατή με IPS 300nit HDR, 39,7 ιντσών σχεδόν χωρίς bezels σε τρείς πλευρές
    • καμπυλότητα 2500R με κλίση, περιστροφή και εργονομική βάση ανύψωσης, καθώς και συμβατότητα με βάση VESA
    • 2 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.0, 1 x DisplayPort 1.4; Έξοδος ήχου 1 x 3,5 mm. gigabit Ethernet, 4 x USB 3.2 Type-A, 1 x USB 3.2 Type-B και 1 x USB 3.2 Type-C
    • Οθόνη με πιστοποιήσεις ENERGY STAR® και TCO

    Tα καλυτέρα χαρακτηριστικά του ThinkPad

    Τα μοντέλα της ThinkPad T Series παρέχουν τη βάση για παραγωγικότητα που χρειάζεται κάθε χρήστης. Οι πολλαπλές επιλογές διαμόρφωσης επιτρέπουν την προσαρμογή τους στις ατομικές ανάγκες του κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων διαμορφώσεων που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη. Το ThinkPad T14 i προσφέρει επίσης λειτουργίες σχεδιασμένες για επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης αντιμικροβιακής επιφανείας στο laptop. Το πρόγραμμα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, συμβατό με το FIPS-201, με τη συσκευή ανάγνωσης RFID και τις προαιρετικές οθόνες Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, συμβάλλουν στην προστασία των εμπιστευτικών δεδομένων των ασθενών. Το χαρτοφυλάκιο της σειράς ThinkPad T περιλαμβάνει τα ThinkPad T14s i, T14 i και T15 που τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel Core vPro 11ης γενιάς, καθώς και τα ThinkPad T14s και T14 που τροφοδοτούνται από τους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Series Mobile Processors.

    ThinkPad T14s

     

     

    Χαρακτηριστικά με μια ματιά – Δείτε τα datasheets για πλήρεις προδιαγραφές:

    • Έως 11ης γενιάς Intel Core vPro ή και τους νεότερους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Mobile
    • Έως 14” UHD HDR Dolby Vision® και 500nit ή 15,6” UHD HDR Dolby Vision και 600nit
    • Γραφικά Intel UHD, Intel® Iris® Xe ή NVIDIA MX450. Ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon σε μοντέλα επεξεργαστών AMD Risen
    • Intel® Wi-Fi 6E (μοντέλα Intel), Intel® Wi-Fi 6 (AMD και επιλεγμένα μοντέλα Intel)
    • Προαιρετικό 5G sub-6 ή 2×2 MIMO CAT12 4G σε ThinkPad T14s i και T14s. Έως 4×4 MIMO CAT16 4G στο μοντέλο T14 i. Έως 2×2 MIMO CAT16 4G στο μοντέλο T15
    • Κάμερα web FHD Hybrid Infrared (IR) στα μοντέλα T14s και HD ή HD Hybrid IR στα μοντέλα T14 και T15
    • Σύστημα ηχείων Dolby Audio με μπροστινά ηχεία
    • Χαρακτηριστικά ασφαλείας ThinkShield, που περιλαμβάνουν το Match-on-Chip Fingerprint Reader (ενσωματωμένο στο κουμπί λειτουργίας στα μοντέλα T14s) και την Ανίχνευση Ανθρώπινης Παρουσίας στο T14s i

    Τα ThinkPad X13 και X13 Yoga μεγιστοποιούν την απόδοση και τη φορητότητα. Είτε πρόκειται για εργασία από το σπίτι είτε για οποιοδήποτε υβριδικό μοντέλο εργασίας, οι ελαφριοί αυτοί φορητοί υπολογιστές με τις νέες οθόνες αναλογίας 16:10, προσφέρουν τεχνολογία always on/always connected, ώστε ο χρήστης να έχει πάντοτε υπό έλεγχο τον καθημερινό φόρτο εργασίας του. Το χαρτοφυλάκιο της σειράς ThinkPad X περιλαμβάνει τα ThinkPad X13 i και X13 Yoga με επεξεργαστές 11ης γενιάς Intel Core vPro καθώς και το ThinkPad X13 που τροφοδοτείται από τους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Series Mobile Processors.

    ThinkPad X13

     

    Χαρακτηριστικά με μια ματιά – Δείτε τα datasheets για πλήρεις προδιαγραφές:

    • Έως 11ης γενιάς Intel Core vPro ή τους νεότερους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Mobile
    • Αναλογία διαστάσεων έως 13,3” WQXGA 16:10 με τεχνολογία Low Blue Light
    • Γραφικά Intel Iris Xe. Ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon στα μοντέλα με επεξεργαστή AMD Rysen
    • Intel Wi-Fi 6 ή 6E στο μοντέλο ThinkPad X13 i, Intel Wi-Fi 6 στα μοντέλα X13 και X13 Yoga
    • Προαιρετικό 5G sub-6 ή 2×2 MIMO CAT12 4G στα μοντέλα ThinkPad X13 i και X ‘Εως 2×2 MIMO CAT12 4G στο X13 Yoga
    • Κάμερα web FHD Hybrid Infrared (IR) σε μοντέλα X13, HD ή HD Hybrid IR σε X13 Yoga
    • Σύστημα ηχείων Dolby Audio, με ηχεία στραμμένα προς τον(?) χρήστη στο X13
    • Χαρακτηριστικά ασφαλείας ThinkShield, συμπεριλαμβανομένου του Match-on-Chip Fingerprint Reader, ενσωματωμένο στο κουμπί λειτουργίας καθώς και Ανίχνευση Ανθρώπινης Παρουσίας στα μοντέλα Intel

    Τα ThinkPad L14 και L15 προσφέρουν οικονομικές επιλογές μέσα στο “οικοσύστημα” της οικογένειας ThinkPad. Προσθέτοντας στα ήδη διαθέσιμα Intel L13 και L13 Yoga, τα νέα μοντέλα προσφέρουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και συνδεσιμότητας, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να συνεργαστούν και να παραμείνουν παραγωγικοί επιλέγοντας έναν από τους διαθέσιμους form factors. Το χαρτοφυλάκιο της σειράς ThinkPad L που παρουσιάζεται σήμερα, περιλαμβάνει τα μοντέλα ThinkPad L14 i και L15 i τα οποία τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel Core vPro 11ης γενιάς, καθώς και τα μοντέλα ThinkPad L14 και L15 που τροφοδοτούνται από τους AMD Ryzen 5000 Series Mobile Processors.

    ThinkPad L15

    Χαρακτηριστικά με μια ματιά – Δείτε τα datasheets για πλήρεις προδιαγραφές:

    • Έως 11ης γενιάς Intel Core vPro ή τους νεότερους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Mobile
    • Έως 14” FHD ή 15″ FHD οθόνες
    • Γραφικά Intel UHD, Intel Iris Xe ή NVIDIA MX450. Ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon σε μοντέλα επεξεργαστών AMD Rysen
    • Intel Wi-Fi 6 και έως 2×2 MIMO CAT12 4G
    • Κάμερα web HD ή HD Hybrid IR
    • Dolby Audio
    • Λειτουργίες ασφαλείας ThinkShield, συμπεριλαμβανομένου του Match-on-Chip Fingerprint Reader και του SecureBio BIOS

    Τα ThinkPad P14s, P14s i και P15s, οι περισσότεροι φορητοί σταθμοί εργασίας της Lenovo έχουν σχεδιαστεί για εργασία εν κινήσει με τη δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών όπως το AutoCAD LT®, το Autodesk® Revit® και το SolidWorks® χωρίς καθυστέρηση. Προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία, τα 14 ”P14s προσφέρουν τώρα την τελευταία ισχύ επεξεργασίας των AMD Ryzen 5000 Series με ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon. Αυτό το σασί, μαζί με το ThinkPad P15s 15” μπορεί να διαμορφωθεί με επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς και διακριτά γραφικά NVIDIA T500 επαγγελματικού επιπέδου με αυξημένους πυρήνες CUDA, βελτιωμένη απόδοση και 4 GB VRAM. Με την εργοστασιακή βαθμονόμηση χρωμάτων X-Rite, που παρέχει απίθανη ακρίβεια χρώματος, αυτοί οι ενημερωμένοι φορητοί υπολογιστές επιτυγχάνουν την ισορροπία μεταξύ ισχύος και κινητικότητας – επιτρέποντας στους χρήστες, τους μαθητές, τους designers και τους μηχανικούς να είναι δημιουργικοί πάντα και παντού.

    ThinkPad P15S

     

    Χαρακτηριστικά με μια ματιά – Δείτε τα datasheets για πλήρεις προδιαγραφές:

    • Έως 11ης γενιάς Intel Core vPro ή τελευταίους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Mobile
    • Έως 14 “UHD HDR Dolby Vision 500nit ή 15,6” UHD HDR Dolby Vision 600nit
    • Γραφικά έως Intel Iris Xe ή NVIDIA T500. ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon με επεξεργαστές AMD Ryzen μόνο στο μοντέλο P14s
    • Wi-Fi 6E (μοντέλα Intel), Wi-Fi 6 (AMD)
    • Έως 4×4 MIMO CAT16 4G σε P14s i και P15s. έως 2×2 MIMO CAT12 4G σε P14s
    • Κάμερα web HD ή HD Hybrid IR
    • Σύστημα ηχείων Dolby Audio με ηχεία που βλέπουν οι χρήστες
    • Λειτουργίες ασφαλείας ThinkShield, όπως το Match-on-Chip Fingerprint Reader και το προαιρετικό SmartCard Reader

    Η πελατοκεντρική μας προσέγγιση και το εύρος του χαρτοφυλακίου μας, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε τη μέγιστη προστιθέμενη αξία στους πελάτες και να συμβάλουμε στην επιτάχυνση των ψηφιακών μετασχηματισμών. Από λύσεις data center έως συσκευές τελικού σημείου, αλλά και λογισμικό μαζί με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μετάβασης σε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον. Μάθετε περισσότερα για τις επιχειρηματικές μας λύσεις εδώ.

    «Η εργασία από το σπίτι και τα νέα υβριδικά μοντέλα εργασίας οδηγούν σε βελτιώσεις στις κάμερες, τον ήχο και την ασφάλεια για να βελτιώσουν τη συνεργασία και την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Jerry Paradise, αντιπρόεδρος, Global Commercial Portfolio & Product Management, Lenovo PCSD. «Ο σχεδιασμός, η μηχανική, η κατασκευή και η παροχή καινοτόμων τεχνολογιών που προσφέρουν επιλογές και ικανοποιούν τις ανάγκες των τελικών χρηστών, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του DNA των ThinkPad. Παράλληλα, επιτυγχάνουμε τους στόχους μείωσης της ενέργειας και των εκπομπών, γεγονός που δείχνει τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον.”

     

    Επισκεφτείτε το Lenovo StoryHub newsroom για εικόνες και πλήρη χαρακτηριστικά, και τα Lenovo ThinkPad και Lenovo Monitors για περισσότερες πληροφορίες.

     *********** 

    1 Σύμφωνα με την Intel Corporation.

    2 Απαιτείται υπηρεσία δικτύου 4G ή 5G και ξεχωριστά πακέτα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Ισχύουν πρόσθετοι όροι, προϋποθέσεις και / ή χρεώσεις. Οι ταχύτητες σύνδεσης ποικίλλουν λόγω θέσης, περιβάλλοντος, συνθηκών δικτύου και άλλων παραγόντων.

    3 Απαιτείται χωριστά αγορασμένο Wi-Fi router και πακέου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Ισχύουν πρόσθετοι όροι, προϋποθέσεις και / ή χρεώσεις. Οι ταχύτητες σύνδεσης ποικίλλουν λόγω θέσης, περιβάλλοντος, συνθηκών δικτύου και άλλων παραγόντων

    4 Η υβριδική κάμερα Full HD είναι προαιρετική σε επιλεγμένα μοντέλα ThinkPad T14s και X13.

    5   Η Ανίχνευση Ανθρώπινης Παρουσίας και η ανέπαφη σύνδεση με Windows Hello απαιτεί την προαιρετική κάμερα HD IR.

    6 Το Lenovo Commercial Vantage περιλαμβάνεται δωρεάν σε όλους τους υπολογιστές ThinkPad και διατίθεται μέσω λήψης από το Microsoft Store ή τον ιστότοπο της Lenovo eSupport. Οι υπηρεσίες της Lenovo το Device-as-a-Service και το Premier Support ενδέχεται να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

    7 Αναφέρεται σε εσωτερικές εκτιμήσεις της Lenovo. Ανατρέξτε στο Sustainability Report  για πλήρεις λεπτομέρειες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles