20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Η μάσκα Skyted στην CES 2024: Ένα wearable για να μιλάς χωρίς να σε ακούν οι άλλοι

    Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να μιλάμε στο τηλέφωνο δημοσίως και να νιώθουμε περίεργα επειδή οι γύρω ακούν τις προσωπικές μας συζητήσεις. Δε θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε ένα προϊόν τεχνολογίας που να εξασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα ακόμη κι αν βρισκόμαστε στο μετρό ή σε μια δημόσια υπηρεσία; Στη φετινή CES η Skyted παρουσίασε μια Silent Mask που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

    Η εταιρεία, στο πλαίσιο της καμπάνιας της στο Kickstarter, σύστησε ένα wearable που μπορεί να μειώνει το θόρυβο και επιτρέπει στο χρήστη να μιλά ελεύθερα και να μεταφέρει ακόμη και εμπιστευτικές πληροφορίες, χωρίς να ανησυχεί αν τον ακούν οι άλλοι. Πρόκειται για ένα concept που φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση.

    Το prototype που “φιγουράρει” στη φετινή έκθεση είναι πράγματι εντυπωσιακό, αλλά καλό είναι να μειώσετε λίγο τις προσδοκίες σας. Η μάσκα δεν έχει κατασκευαστεί για να εξαλείφει εντελώς τον θόρυβο, ούτε επιτρέπει στο χρήστη να ουρλιάζει καταμεσής ενός εστιατορίου, περνώντας απαρατήρητος. Ωστόσο, θα μειώσει τον ήχο κατά 25 ντεσιμπέλ, οπότε αν μιλάτε σε κανονική ένταση, το άτομο δίπλα σας δεν θα ακούσει τι λέτε.

    Η μάσκα Skyted είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην τιμή των 299 $ στο Kickstarter, αν και μετά την περίοδο γνωριμίας θα κοστίσει 100 $ περισσότερο. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για μια μάσκα που βοηθούν να διατηρήσετε τις συνομιλίες σας ιδιωτικές και επιτρέπουν να πραγματοποιείτε ακόμη και συσκέψεις στις μετακινήσεις σας.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple Vision Pro: Διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις 2 Φεβρουαρίου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles