19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η MediaTek αποκαλύπτει το Helio P25, το ιδανικό chipset για dual-camera smartphones!

    Η MediaTek πρόσφατα τράβηξε την κουρτίνα από το Helio P25, το νέο της Chipset της που κατασκευάζεται με FinFET process των 16nm, αποτελώντας μία λύση που είναι 25% περισσότερο ισχυρή από το P10. To Helio P25 ξεχωρίζει για την native octa-core CPU του, καθώς έρχεται με 8 πυρήνες Cortex-A53 που η ταχύτητα τους μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2,5GHz. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό η διαχείριση των γραφικών ανήκει σε μία ARM Mali-T880 dual GPU, ενώ επιπλέον είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει 6GB LPDDR4 RAM.

    MediaTek Helio P25 (1)

    Σύμφωνα με το σχεδιαστικό team που το δημιούργησε, το Helio P25 είναι σχεδιασμένο ειδικά για να «σηκώνει» τις αυξημένες ανάγκες των dual-camera smartphones, καθώς ο ειδικός Image Signal Processor μπορεί με άνεση να σηκώσει έναν σένσορα στα 24MP ή δύο σένσορες των 13MP. Πρόσφατα, η MediaTek υπέγραψε μία συμφωνία με την Samsung, η οποία θα επιφέρει μία αύξηση της τάξεως του 11% στις αποστολές νέων chipsets. Παράλληλα, στόχος της MediaTek με την κυκλοφορία του πιο ισχυρού Helio P25 είναι να μπορέσει να κερδίσει μερίδιο από την αγορά των high-end smartphones, καθώς οι προτάσεις της έχουν συνδεθεί με το low-end κομμάτι της αγοράς. Φυσικά πέραν της σειράς P, η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία προωθεί και την σειρά X, η οποία εάν κρίνουμε από το Helio X20, έχουμε να κάνουμε με προτάσεις που διακρίνονται για την extreme performance που προσφέρουν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles