21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η μείωση του κόστους των 5G-enabled συσκευών και το 5G δίκτυο της Cyta, δίνουν ώθηση στην συνδεσιμότητα 5G στην Κύπρο

    Η «μάχη» φουντώνει για τα καλά στην αγορά των smartphones. Συσκευές για κάθε ανάγκη αλλά και για κάθε τσέπη δίνουν τη μάχη τους στην αρένα της αγοράς . Ας ρίξουμε όμως μία προσεκτική ματιά: Αφού έπεσε η «σκόνη» που «σήκωσαν» τα Galaxy S21 series της Samsung, τη σκυτάλη πήραν… όλοι οι υπόλοιποι, πλην της Huawei που ετοιμάζεται πυρετωδώς να λανσάρει τα νέα P50. Αναμφισβήτητα, στην Samsung τρίβουν τα χέρια τους… καθώς οι  πωλήσεις των S21, τόσο στην Κύπρο όσο διεθνώς, ξεπέρασαν με άνεση τόσο αυτές των περσινών S20 αλλά και αυτές των προπέρσινων S10, δείγμα του «αέρα» που πήραν οι Κορεάτες από τις περιπέτειες της Huawei με τις Η.Π.Α. Κακά τα ψέματα, όταν το «καλάθι» δείχνει 4ψήφιο νούμερο σε ευρώ, το brand πρέπει να είναι «top of the top», για να πατήσει κάποιος το κουμπί της αγοράς.

    Από την άλλη ξέρουμε διά στόματος του νέου Country Manager της Huawei, Andy Miao, πως τα νέα P50 θα έρθουν σύντομα και στην Κύπρο. Η εταιρεία πάντως σημειώνει διεθνώς καλές επιδόσεις στα notebooks και τα wearables, οπότε μένει να δούμε αν θα έχουμε δυνατό comeback στα smartphones, με Harmony OS πλέον!

    Από κοντά, η Xiaomi, η οποία έφερε μεν τη σειρά Mi 11 επίσημα στην Ευρώπη, (σχεδόν 3 μήνες μετά την παρουσίασή τους στην Κίνα), ωστόσο η αγορά της Κύπρου είναι ακόμη στο περίμενε… Δεν είδαμε ακόμα από κοντά το Mi 11 Ultra, ωστόσο, έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν με την πανίσχυρη κάμερά του στο πίσω μέρος, η οποία συνοδεύεται και από μια μικρή… οθόνη! Την ίδια που έχει και το Huawei Mi Band 5, κατά τα φαινόμενα. Διόλου τυχαία η πρώτη θέση στο DxOMark benchmark για την κάμερα του Ultra, λοιπόν, που μπορεί ίσως να εκθρονιστεί μόνο από το Huawei P50, στο ορατό μέλλον…

    OnePlus – ένας ανερχόμενος κατασκευαστής smartphones που δεν διαθέτει παρουσία στην Κύπρο

    Από την άλλη η OnePlus, ένας κατασκευαστής που δεν διαθέτει παρουσία στην Κύπρο, κερδίζει συνεχώς έδαφος με εντυπωσιακό ρυθμό στην διεθνή αγορά, και δεν αφήνει τον ανταγωνισμό να πάρει ανάσα. Απόδειξη τα OnePlus 9 και 9 Pro. Είχαμε στα χέρια μας και τις δύο ναυαρχίδες, οι οποίες κατέφθασαν στα γραφεία της «Κινητής»  σε ένα φοβερό press kit με πολλά καλούδια, ακόμα και τον ασύρματο Warp Charger των 50W! Πραγματικά απίστευτο να βλέπεις ένα κινητό να φορτίζει ασύρματα, τόσο γρήγορα… Πρόκειται για εξαιρετικές συσκευές από πλευράς value for money, ενώ δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τον πιο «έμπειρο» ανταγωνισμό! Άλλωστε, η εμπειρία δεν εγγυάται και την επιτυχία, αυτομάτως.

    Δύο από τους πιο παλιούς κατασκευαστές της αγοράς, η Sony και η LG, το ξέρουν καλά. Και αν η Sony επιμένει με ποιοτικά, high-end μοντέλα για τους λίγους «φανατικούς» που της απέμειναν (όπως το Xperia 1 III που μόλις παρουσίασε), η LG πέταξε «λευκή πετσέτα», μετά από αρκετά χρόνια πτωτικής πορείας. Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν και επισήμως πως αποσύρονται από την αγορά smartphones, αν και θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν μοντέλα για λίγους μήνες ακόμα, ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών τους. Ως «κύκνειο άσμα» τους δίνουν 3 χρόνια αναβαθμίσεις Android και υποστήριξη σε όλα τα premium κινητά που πουλήθηκαν πρόσφατα ή θα πουληθούν από εδώ και πέρα. Η εταιρεία θα εστιάσει σε άλλες, ανερχόμενες κατηγορίες προϊόντων και το σίγουρο είναι ότι θα μας λείψει. Άλλωστε, σχεδόν όλοι μας είχαμε ένα LG smartphone κάποια στιγμή, ενώ η εταιρεία μας είχε προσφέρει και επαναστατικά μοντέλα όπως το περίφημο LG Flex. Αν επέμενε λίγο ακόμη, σίγουρα θα βλέπαμε και το πρώτο smartphone με rollable οθόνη από την LG. Αν…

    Όσο για την HMD Global (Nokia), παρουσίασε 6 νέα Android smartphones, για τη μικρή και τη μεσαία κατηγορία. Προσπαθεί η εταιρεία αλλά ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος και οι χρήστες δεν δείχνουν την εμπιστοσύνη που αναμενόταν στο Nokia brand. Τα καλά specs υπάρχουν, οι τιμές είναι σε κανονικά επίπεδα, αλλά κάτι λείπει… To marketing μήπως;

    Στα «νέα» που αξίζει να αναφέρουμε, το custom chipset που φέρεται να ετοιμάζει η Google για το επόμενο Pixel της. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κύπριο, καθώς ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τα Pixels, αλλά ο πλουραλισμός στην κατηγορία των μικροεπεξεργαστών για mobile συσκευές δείχνει πως θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Βγάλτε chipsets, παιδιά, αρκεί να δουλεύουν.. και να υποστηρίζουν 5G! Άλλωστε η Cyta, επεκτείνοντας συνεχώς το δίκτυο της, θα παρέχει από τις αρχές του 2022 πλήρη πληθυσμιακή και ευρεία γεωγραφική κάλυψη για όλους τους κύπριους, που από τον Ιανουάριο του 2021 ξεκίνησαν ήδη να απολαμβάνουν υπερ-υψηλές ταχύτητες, έως και 1Gbps, στο κινητό τους.

    Αναμφισβήτητα , η μείωση του κόστους των 5G-enabled συσκευών και το 5G δίκτυο της Cyta, δίνουν συνδυαστικά μια τεράστια ώθηση στην συνδεσιμότητα 5G στην Κύπρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles