20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft ετοιμάζει το smartphone που θα γνωρίζει τη… διάθεσή σου

    Η Microsoft εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μίας νέας τεχνολογίας για smartphones, τα οποία θα μπορούν να ανιχνεύσουν τη διάθεσή σας και να τη μοιράζονται αυτόματα με τους φίλους σας σε διάφορα social networking sites.

    microsoft-mood-ring

    Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το site Techworld Australia, που αποκάλυψε μία ερευνητική εργασία από την Microsoft Research στη Ασία, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία πειραματίζεται πάνω σε smartphones που διαθέτουν ειδικούς “αισθητήρες διάθεσης” οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύσουν πώς αισθάνεστε κάθε στιγμή. Η σχετική τεχνολογία ονομάζεται “MoodScope” και θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες της να μοιράζονται τη διάθεσή τους με τους φίλους τους, σε πραγματικό χρόνο, σε social sites όπως π.χ. το Facebook.

    Η Microsoft υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον να γνωρίζει καλύτερα κάθε στιγμή πώς είναι ένας φίλος ή ένας συνεργάτης του, πριν μιλήσει μαζί του. Και κάπως έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, οι επικοινωνίες μέσω ψηφιακής ζωής μπορούν να είναι πιο… πραγματικές από ποτέ.

    Sites, όπως το Netflix ή το Spotify, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη γνώση της διάθεσής σας, βελτιώνοντας τους αλγόριθμούς τους, ώστε να σας προτείνουν π.χ. μουσική που να ταιριάζει μ’ αυτή. Και οι προοπτικές που ανοίγει μία τέτοια τεχνολογία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν τελειώνουν ποτέ.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η Microsoft έχει κατασκευάσει ήδη ένα prototype μοντέλο, που μπορεί να αποδώσει τη διάθεσή σας με ακρίβεια 66%. Σε μία μελέτη με 32 συμμετέχοντες, μάλιστα, το επίπεδο ακρίβειας για την ανίχνευση της διάθεσης των χρηστών εκτινάχθηκε στο 95% μετά από δύο μήνες σχετικής “εκπαίδευσης” των συσκευών. Για να δούμε, λοιπόν, πόσο σύντομα θα δούμε εμπορικά αυτή την καινοτομία…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles