18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Microsoft θέλει να σε κάνει να χρησιμοποιείς ισχυρότερα passwords. Δες πώς!

    Η Microsoft αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους κωδικούς της. Η μάλλον θέλει να αλλάξει τον τρόπο που οι χρήστες σκέφτονται τους κωδικούς.

    password

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr οι περισσότεροι ψηφιακοί λογαριασμοί έχουν κάποιες απαιτήσεις για τους κωδικούς, όπως πχ συγκεκριμένο μήκος, ειδικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία για μεγαλύτερη ισχύ. Αλλά, σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε ένας από τους managers προγράμματος της Microsoft, οι χρήστες τείνουν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις με προβλέψιμο τρόπο και στην πραγματικότητα δημιουργούν κωδικούς που είναι ακόμη πιο εύκολο να σπαστούν.

    Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Microsoft εκμεταλλεύεται τους εκατομμύρια κωδικούς που έχουν διαρρεύσει για να εντοπίσει τους πιο κοινούς και να απαγορεύσει τη χρήση αυτών από μελλοντικούς χρήστες.

    Όπως ανακοινώθηκε σε ένα blog post την Τρίτη,  η ενημέρωση της λίστας με τους κακούς κωδικούς είναι η προσπάθεια της εταιρείας να βελτιώσει την ασφάλεια και να προστατέψει τους χρήστες από την τάση να χρησιμοποιούν κωδικούς όπως “123456.”

    Με κάθε διαρροή δεδομένων που θα γίνεται η λίστα θα ενημερώνεται και θα απαγορεύονται κι άλλοι κακοί κωδικοί που θα έρχονται στη δημοσιότητα.

    Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ήδη ενταχθεί στο Microsoft Account Service συμπεριλαμβανομένων των Outlook, Xbox και OneDrive.

    Αν κάποιος χρήστης δεν επιλέξει κάποιον κακό κωδικό, η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού θα παραμείνει ίδια. Αν όμως ο χρήστης βάλει κάποιον κακό κωδικό, θα παρουσιαστεί το εξής μήνυμα “choose a password that’s harder for people to guess”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles