23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Η Nikon θριαμβεύει με 4 νίκες στα TIPA World Awards

    Η Nikon είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κατάκτηση βραβείων σε τέσσερις κατηγορίες στα φετινά TIPA World Awards. Η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή mirrorless της Nikon, η κομψή και στιλάτη Z f, που βραβεύτηκε ως «Best Full-Frame Expert Camera» (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου στην κατηγορία Expert), ενώ η Z 8 κέρδισε τον κορυφαίο τίτλο «Best Full-Frame Professional Camera» (Καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου). Στις κατηγορίες των φακών, η Nikon κέρδισε δύο βραβεία καθώς ο NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena ψηφίστηκε «Best Professional Portrait Lens» (Καλύτερος επαγγελματικός φακός πορτραίτων), ενώ ο NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR απέσπασε το βραβείο «Best Super Telephoto Zoom Lens» (Καλύτερος υπερτηλεφακός zoom).

    Η κριτική επιτροπή της TIPA επαίνεσε τη Z f χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «άριστο παράδειγμα της σύγκλισης μεταξύ κλασικού σχεδιασμού και σύγχρονης τεχνολογίας», τονίζοντας τη μεγάλη απήχησή της στους λάτρεις της φωτογραφίας κάθε ηλικίας. Εν τω μεταξύ, η Z 8 επαινέθηκε για την ικανότητά της να συνδυάζει μια σειρά από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της Z 9 σε ένα «μικρότερο, ελαφρύ» σώμα – καθιστώντας τη, την τέλεια κάμερα τόσο για φωτογράφους όσο και για βιντεογράφους. Ο NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena αναγνωρίστηκε για το «υπέροχο bokeh του από άκρο σε άκρο», ενώ ο NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR εντυπωσίασε ιδιαίτερα την κριτική επιτροπή, που επεσήμανε ότι «συχνά οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στη χρήση».

    Τα τέσσερα βραβεία επιδεικνύουν την αφοσίωση της Nikon στην παραγωγή καινοτόμου εξοπλισμού, συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία και ανώτερες επιδόσεις για να βοηθήσουν τους φωτογράφους να ξεπεράσουν τα δημιουργικά όρια, αλλά πάνω απ’ όλα, να «συνεχίσουν να εμπνέουν».

    Σχόλια της Ένωσης TIPA για τη Nikon Z f, νικήτρια του βραβείου «Best Full-Frame Expert Camera»

    Τα μέλη της TIPA επαίνεσαν τη Nikon Z f 24,5 MP ως ένα άριστο παράδειγμα της σύγκλισης μεταξύ κλασικής σχεδίασης και σύγχρονης τεχνολογίας. Συνδυάζοντας τη ρετρό εμφάνιση μιας Nikon SLR, με λειτουργίες φωτογραφιών και video που ενισχύουν τη δημιουργικότητα, η φωτογραφική μηχανή Z f αποδείχθηκε ότι έχει εξαιρετική απήχηση στους λάτρεις της φωτογραφίας κάθε ηλικίας. Τα χειριστήρια στη φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνουν επιλογείς για ρυθμίσεις ακριβείας και έναν εύκολο διακόπτη για την εναλλαγή μεταξύ της λήψης φωτογραφιών ή video. Το καδράρισμα και η ευελιξία οπτικής γωνίας ενισχύονται με μια πτυσσόμενη οθόνη LCD για λήψεις σε ζωντανή προβολή που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για γρήγορες επιλογές μενού. Επιπλέον, υπάρχει μια OLED σε στυλ πενταπρισμού με 100% κάλυψη. Οι προηγμένες δυνατότητες εγγραφής video και vlogging περιλαμβάνουν δυνατότητα εγγραφής σε UHD 4K 30p και σε Full HD 120p και συνδεσιμότητα μέσω SnapBridge, Bluetooth και WiFi.

    Σχόλια της Ένωσης TIPA για τη Nikon Z 8, νικήτρια του βραβείου «Best Full Frame Professional Camera»

    Έχοντας πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη Z 9, τη ναυαρχίδα της Nikon, η Z 8 επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ μεγέθους και βάρους για άνετη χρήση τόσο από λάτρεις της φωτογραφίας όσο και από επαγγελματίες φωτογράφους και δημιουργούς video. Η επιλογή μεταξύ των δύο έχει να κάνει περισσότερο με το στιλ του φωτογράφου, τις επαγγελματικές απαιτήσεις και την ανάγκη ένταξης σε ένα καθεστώς παραγωγής, παρά οποιαδήποτε σημαντική διαφορά μεταξύ των χαρακτηριστικών. Ελαφριά με μόλις 0,90 kg, η Z 8 είναι ιδανική για τη χρήση σε gimbal για λήψεις video και, καθώς είναι μικρότερη κατά 30% συγκριτικά με τη Ζ 9, είναι άριστη για τις δουλειές καθημερινής χρήσης, όπου το βάρος της τσάντας του εξοπλισμού του φωτογράφου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη. Ωστόσο, το να είναι μικρότερο και ελαφρύτερο δεν σημαίνει απώλεια χαρακτηριστικών που βρίσκονται στη Z 9, με το μέγεθος του αισθητήρα, τους ρυθμούς καδράρωσης και όλες τις λειτουργίες AI και παρακολούθησης, μεταξύ άλλων προδιαγραφών, κοινές.

    Η TIPA σχολιάζει τον NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena, νικητή του «Best Professional Portrait Lens»

    Σπάνια η Nikon δίνει ονόματα στους φακούς της, επομένως το ερευνήσαμε και μάθαμε ότι Plena σημαίνει «η κατάσταση όταν κάτι είναι γεμάτο». Αν λάβουμε υπόψη τους έπαινους για αυτόν τον φακό από φωτογράφους σε όλο τον κόσμο, φαίνεται ότι το όνομά του είναι ταιριαστό. Απευθυνόμενους σε φωτογράφους γάμου, πορτραίτων ακόμη και φωτογράφους τοπίων και άγριας φύσης, οι γνώμες των επαγγελματιών υπήρξαν κατά κύριο λόγο θετικές σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα επαινέθηκε για το υπέροχο bokeh του από άκρο σε άκρο στις φωτογραφίες και στα κινηματογραφικά video χάρη στο διάφραγμα 11 λεπίδων του, τη φωτεινότητά του από άκρο σε άκρο και την ελαχιστοποίηση των διπλών ειδώλων, των αντανακλάσεων και των χρωματικών σφαλμάτων χάρη στα ειδικά στοιχεία και τις επιστρώσεις του, καθώς επίσης και για τα προσαρμόσιμα στοιχεία ελέγχου και κουμπιά λειτουργιών, ειδικότερα για τους δημιουργούς video που εκτιμούν τις ομαλές μεταβάσεις διαφράγματος και την απόδοση AF του συστήματος πολλαπλής εστίασης της Nikon.

    Σχόλια των κριτών της TIPA για τον NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR, νικητή στην κατηγορία «Best Super Telephoto Zoom Lens»

    Ειδικά σχεδιασμένος για λάτρεις της φωτογραφίας φύσης, άγριων ζώων και αθλητικών, αυτός ο φακός μεγάλου εύρους συγκεντρώνει τα πάντα με το εύρος εστιακής απόστασης, τη γρήγορη απόκριση αυτόματης εστίασης, τη χρήση μηχανισμού STM για την αθόρυβη και ομαλή λήψη video και την κατασκευή με στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και επίστρωση φθορίου στον φακό. Οι συντάκτες της TIPA γνωρίζουν ότι στον επαγγελματικό εξοπλισμό πολλές φορές τα πιο μικρά χαρακτηριστικά κάνουν τεράστια διαφορά κατά τη χρήση στο πεδίο. Συγκεκριμένα σε αυτόν τον υπερτηλεφακό είναι η δυνατότητά του για προσαρμογή σε τηλεμετατροπείς 1,4Χ και 2Χ, η διατήρηση του μεγέθους του φακού κατά το ζουμάρισμα, το γεγονός ότι για να μειωθεί το zoom έως τη μέγιστη εστιακή απόσταση απαιτείται μόνο ένα γύρισμα σε 70 μοιρών, η σταθεροποίηση εικόνας 5,5 EV και μια σειρά από στοιχεία ελέγχου στον φακό για την εναλλαγή ή το κλείδωμα των λειτουργιών και των ρυθμίσεων του.

    Τα βραβεία TIPA World Awards είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και τιμούν εταιρείες παγκοσμίου επιπέδου και τα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας στον κλάδο. Χρησιμεύει επίσης για να παρέχει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς και οδηγό για τους καταναλωτές όταν λαμβάνουν τις αποφάσεις αγοράς τους.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles